Rozwiązanie Longhorn 595 Napisano 29 Lipca 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Dodatkowe Access Pointy nie spowodują spadków wydajności routera głównego. Musisz tylko zadbać o właściwą konfiguracje tak jak w poradniku na górze działu. Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 (edytowane) Nawet gdy ma oznaczenie "zewnętrzny"? Jeśli tak się sprawy mają to jak poleciłbyś go osłonić? Pary w skrętce "zewnętrznej" są zalane jakimś lepiszczem. Strasznie ciężko się zarabia taki kabel. Ja w życiu kilka razy takie coś zarabiałem i powiem tak, że jeśli naprawdę nie trzeba, to bym unikał tego. W ekranowaną skrętkę też nie ma co się pchać. Jeśli już, to wszystkie urządzenia muszą być podpięte pod jedną fazę. W domu może być tak, że jedno piętro idzie pod jedną a drugie pod drugą. Dobra skrętka Cat 5e lub Cat 6 spokojnie wystarczy. Jeszcze tylko jedno, gdy podłącze te 2 netisy do osobnych portów to internet podłączony od głównego routera do komputera po kablu będzie działał bez problemu? Czy mogą wystąpić jakieś spadki? U mnie w firmie jest ze 20 switchy, 300 końcówek (komputery, telefony IP, kamery IP, drukarki, accesspointy) Też wszystko jakoś się w jednym routerze łączy i jakoś działa. Edytowane 30 Lipca 2018 przez benutzer Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Zewnętrzna nie koniecznie jest zelowana. Jeśli nie ma zelu to zarabia sie podobnie jak wewnetrzna. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts