Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach Intel

Recommended Posts

34 minuty temu, wrobel_krk napisał:

Biedny Intel bo sobie nie potrafi sam zrobić CPU a fabów nabudował.

To juz amd nie umiało 15 lat temu

34 minuty temu, wrobel_krk napisał:

AMD ma lepsze 4nm niż Intel 3nm to dopiero tragedia;)

Jeszcze nie widzialem testów.Link?

Purepc nie umie w testy CPU, GPU, RAM, Mobo. Zawsze maja jakieś dziwne wyniki, oni twierdzą, że dlatego bo maja lepsze protokoły testowania ale prawda jest oczywista. 

HU, GN tam masz testy. 

Seba broni się tym, że ma takie a nie inne miejsca testowe, które ZAZWYCZAJ mocniej dojeżdżają AMD. Jego prawo. Myślę, że jak ktoś chce to znajdzie takie miejsca. Analogicznie gdyby ktoś chciał znaleźć miejsce, które udoopia intela to... też znajdzie. :-D Stąd, jak już kolega @ernoratornapisał powyżej, trzeba czytać przekrojowo kilka recenzji żeby poznać pełny obraz. 

Jest jeszcze taka spraw ze jak na pure AMD będzie lepszy od Intela tzn że już jest naprawdę źle z nowymi Intelami. Ogólnie fajne testy robi to nie jest jeszcze userbenchmark, to że w kierunku niebieskich skierowane (czy tam dobór ramu, czy właśnie miejsca testowe) to nikt nie każe tylko ich brać pod uwagę:)

Na Ithardware tez spoko są testy z polski, no i ja jeszcze patrze na GN, HU i TPU mam wte yd przegląd:)

Z TPU mam poważny problem jak wyłapałem na forum wpis od Czarnoksiężnika jak on testuje GPU w CS2... Metodologia z definicji daje błędne wyniki. Jedynie można użyć ich to zobaczenia różnic między CPU, a nie do faktycznego zbadania wydajności konkretnego CPU w tej niedorobionej grze. 

Każda metoda ma swoje obciążenie niestety, stąd raczej patrzę na "klasę" wydajności niż na konkretny wynik. Te +/- 5% zwykle nie robi różnicy i jest efektywnie obciążeniem testu, więc jak dla mnie nie ma większego znaczenia.

Ponieważ potrzebowałem akurat kupić jakiegoś procka na chwilę pod s1700, to mam jednego 14600KF na stanie i zastanawiam się tak czy by go sobie nie zostawić, bo w sumie do moich prywatnych zastosowań to będzie zdecydowanie szybszy od 5800X3D, którego mogę pogonić w dobrej  cenie ( a kupiony za 1199 zł). Czekam tylko aż mi 13900K wróci z gwarancji, bo miał problemiki z stabilnością. Objawy - co drugie logowanie do OS - freeze, start jakiegoś softu - error.. tragedia.  Czasem jednak miewał też przebłyski i przez chwilę działał cudownie.

Edytowane przez Adames
6 minut temu, wrobel_krk napisał:

To daj link do testu tylko nie do filmiku no name'a z neta:)

A grałeś w wd legion,pytanie retoryczne bo widać że nie. Ja się podpieram tylko moimi testami.93 FPS nie ma takiego testu . Żeby mieć 93 FPS to trzeba mieć ryzena 5900

25 minut temu, janek20 napisał:

Hu dobre testy?Wd legion on na ryzenie 2600 ma 93 FPS

Bredzisz  bo mówisz o 93, ja dałem link gdzie był wynik 75, czyli wymyślasz sobie ze było u nich 93. Albo mi daj link gdzie było 93 albo przestań:)

• Haha 1

Grałem na 3700x + 1650 lub 3060ti w tego wd legion krótko bo nie podeszło;)

4 minuty temu, janek20 napisał:

Wystarczy obejrzeć filmik z narzutu dx12 Radeon vs NVIDIA. Ja mam ci mam wklejac ? Ja nie oglądam fejkowych .To ty mi wklej ten fejkowy kanał xd 

Jestes uparty osioł twierdzisz że u hu było 93 ale nie oglądasz podobno czyli sobie zmysliles liczbe z d..Ja Ci dalej link że było 75 fps na 2600 z rtx3090 ramem 3200cl14.

Więc daj mi link gdzie wyslzo im 93 fps I udowodnij że nie jesteś bajkopisarz. Jak nie to już nie ma co z Tobą gadać bo kolejny raz coś takiego cos wymyślisz że gdzie było coś miałeś coś widziałeś ale dowodu zero.

Nie, ostatnio ktoś wkleił screnn z tej bzdury i tyle,ja kanały mam od at zweryfikowane.Ogólnie jak sie ktoś nie zna niech odrzuca po miniaturkach xD

Film był z narzutu a i ryzen 5600x to 140 fps xD xD Tylko ze ja na 10850K mialem 80........

Ogólnie to nie chce mi sie jego fimików przegladać by fejki zanależć,pass

Czyli pass bo nie ma. Widać kompa też nie umiesz ustawić bo w guru3d też mają jakoś na 10900k 120fps.

Na 5600x 113:

https://www.guru3d.com/review/intel-core-i9-11900k-processor-review/page-27/#performance-geforce-rtx-3090-1920x1080-full-hd

Podobnie na HU:

https://www.techspot.com/review/2135-amd-ryzen-5600x/

No nic wiem masz już od lat zweryfikowane te są dobre co wyniki Ci pasują jak wyniki nie pasują to są be;)

• Haha 1
Godzinę temu, wrobel_krk napisał:

@janek20 Bredzisz jak zawsze

Nauczcie sie wszyscy z tym osłem nie dyskutować. Wrzucić w ignorowanych i broń boże postów nie odsłaniać. Nie dość że nie umie w trudna język polska i trzeba 10 razy przeczytać, żeby skminić o co chodziło, to jeszcze same bzdury głosi. 

Edytowane przez joker5513
  • Lubię to 2
  • Haha 2