dante_snk 0 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Cześć Telefon dla kobiety - idealnie byłoby gdyby wytrzymał 2/3 lata bez potrzeby wymiany na nowy. Wymagania: 1. Zdjęcia nocą / gdy jest ciemno będą poprawne / dobre 2. Ekran 18:9 (w stylu Honora 9, LG G6, Samsunga A6/A6+) 3. Minimum 3GB ram i 32gb wewnętrznej - optymalnie 4GB ram i 64 wewnętrznej 4. Android 8 albo nowszy 5. Nowy telefon 6. Wstępnie brałem pod uwagę LG G6 ale on delikatnie przekracza budżet (jeżeli nie będzie nic sensownego to dopłacę) Doradźcie proszę na jakich modelach się skupić i czego unikać. Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 25 Lipca 2018 przez dante_snk Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Nowy czy używany? Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) nowy - dodałem info do głównego posta Edytowane 25 Lipca 2018 przez dante_snk Cytuj Link to post Share on other sites
kartofel24 81 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) HTC GOOGLE PIXEL za 1300zł co prawda ekran 16:9 ale amoled i dobry aparat, zapewnione aktualizacje androida Edytowane 25 Lipca 2018 przez kartofel24 Cytuj Link to post Share on other sites
sekus007 29 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Fajnym wyborem według mnie byłby też Samsung A6+. Posiada Dual Sima, 18:9, na starcie jest oreo, dobry aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) przemyślałem sprawę.... jednak kwota bliżej 1300zł LG G6, Honor 9, GOOGLE PIXEL? Edytowane 25 Lipca 2018 przez dante_snk Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 G6 całkiem niezłe sobie radzi w trudnych warunkach,znaczy się jego oprogramowanie b. dobrze maskuje niedostatki matrycy. Także z tego elementu będziesz zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Meizu pro 6 plus. Wychodzi lepiej niż cena za którą chcesz kupić a kosztuje połowę mniej ( około 680zł ). - samsung s7 pod inną nazwą. Osobiście polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) dla mnie ten meizu pewnie mógłby być, ale nie dla żony nie może być problemów z softem / starym androidem / jakąś niekompatybilnością LG G6 mi pasuje bo to jednak flagowiec, a tam z reguły wszystko jest zwykle dopieszczone i telefon powinien przez te 2-3 lata podziałać na zadowalającym poziomie. do tego aktualizacje androida - na tym LG G6 nie powinno z tym być problemów tylko teraz gdzie go kupić nowego w cenie ~1350zł Edytowane 26 Lipca 2018 przez dante_snk Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 do tego aktualizacje androida - na tym LG G6 nie powinno z tym być problemów Tego nie można być pewnym. Poprzednie modele G5 i G4 czekały około roku na aktualizacje i potem zostały dość szybko olane Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) Igoruss - szefie, a co Ty byś mi (żonie) polecił? z drugiej strony - warto się pofatygować osobiście i spróbować kupić za 1350zł tutaj: https://allegro.pl/lg-g6-black-lg-h870-1350zl-central-wawa-i7465726704.html lub tutaj: https://allegro.pl/lg-h870-g6-black-1350zl-zlote-wawa-centrum-i7467845211.html#thumb/2 Edytowane 26 Lipca 2018 przez dante_snk Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Musiałbyś dopytać czy wystawiają fakture Vat 23%. Jeśli marża to najprawdopodobniej sa to używane telefony z zza granicy. Osobiście szukałbym z przedłużenia umowy od prywaciarzy (tylko nie z tmobile i plus bo blokują po imei) G6 będzie ok ale miej na uwadze, że kolejny update możesz dostać po roku (albo wcale), oraz wiele modeli cierpi na bootloop (padają płyty główne) więc nie wiadomo ile czasu podziała po gwarancji a dane warto trzymać w chmurze lub na karcie SD (serwis nie ma prawa odzyskać danych z pamięci wewnętrznej) Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 w tej drugiej aukcji jest informacja: Faktura: Wystawiam fakturę VAT Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Są faktury Vat 23% oraz są faktury vat marża. Musisz dopytać jaka dokładnie Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) no to ostatnie pytanie - czy jakimś kodem serwisowym jestem w stanie sprawdzić 'przeszłość' tego telefonu? jeżeli tak, to na co zwrócić uwagę? o wyglądzie zewnętrznym nie wspominam - bo jeżeli znajdę jakieś dowody użytkowania to nie kupię. znalazłem takie info: For the H870 the code *#546368#*870# Edytowane 26 Lipca 2018 przez dante_snk Cytuj Link to post Share on other sites
Yennefer 0 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Byłem użytkownikiem Pixela jak i G6, także wypowiem się z dużą dozą pewności. Aparat Pixela o przynajmniej klasę wyżej niż G6. Model matrycy tam to najwyżej średniopółkowiec. Braki zakrywa apka Google Camera, ale nadal natywny HDR+ Pixela bije LGka na głowę. Co do systemu, G6 Oreo otrzymał na przełomie Maj/Czerwiec, niewiele wcześniej niż G7, rok starszy flagowiec od Samsunga, znanego z późnego wdrażania aktualizacji. Kiedy mój G6 dostał 8.0, mój Pixel dostał 9.0. Najprawdopodobniej nie dostanie przyszłych wersji, ale to nadal lepszy wynik niż G6, który kolejnej wersji może nie dostać wcale, albo dostać za półtora roku. Ekran Pixela porównywalny do G6. Rozdzielczość mniejsza, przekątna także, 16:9, ale kontrast AMOLEDa. Jeżeli żona woli poręczne maluchy (ok. 5") to jak znalazł, jeżeli preferuje większy ekran (G6 chyba 5,7") to ten ekran jest także fenomenalny, duża jasność maksymalna i jak na LCD fenomenalne odwzorowanie barw. Podzespoły te same i tu, i tu. Zresztą, daję głowę, że nie zależy jej aż tak na płynności działania. Nie mniej trzeba to ująć, Android P na Pixelu działa FENOMENALNIE. Płynność animacji, multitasking, wszystko butter-smooth. G6 zdecydowanie wolniej, nie mniej dalej zadowalająco, chociaż nakładka LG to totalny syf. Ja bym osobiście celował w Pixela, jeżeli główne wymagania to aparat. Na prawdę inna liga. G6 na auto szumi jak oszalałe. Tylko manual pozwala robić tym telefonem zadowalające zdjęcia, ale wątpię, że do takiego użytkownika trafi ten telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 zaskoczyłeś mnie tym że zdjęcia są lepsze w tym pixelu.... bo jeżeli tak to pozostałoby przekonać żonę do mniejszego ekranu (co mogłoby się udać) zastanawiam się jeszcze czy nie zaczekać do: Xiaomi MI A2 ma mieć też dobry aparat, gorszy proc ale duży ekran i też czystego androida za 2 tygodnie premiera Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 29 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Jak się nie pali to możesz poczekać bo zapowiada się ciekawie Cytuj Link to post Share on other sites
kartofel24 81 Napisano 31 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Od jakiegoś miesiąca wiadomo na co stać aparat w mia2 bo to mi6x tylko z czystym androidem, na yt jest sporo recenzji i porównań foto/video z innymi telefonami. Cytuj Link to post Share on other sites
dante_snk 0 Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 kupiłem LG G6 - żona pewnie zacznie testować na dniach (znając ją bez etui nie będzie używać ) Cytuj Link to post Share on other sites
kartofel24 81 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 spoko, daj znać czy żona zadowolona Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts