Skocz do zawartości

Telefon do 1000 zł - jestem zielony

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Fanbober,

Recommended Posts

Witam.

Potrzebuje telefonu do maksymalnie 1000zł  jednak jestem w tym temacie calkowicie zielony. Moj telefon to stary samsung z 2013 roku i juz poprostu musi byc wymieniony. Ogolnie przed zalozeniem tematu probowalem samemu cos poszukac...potem trafilem tutaj i nagle mam 15 zakladek z telefonami i nie mam zielonego pojecia co sie z tym je. Ogolnie rzecz biorac potrzebuje poprostu telefonu, ktorym mozna dzwonic i sluchac muzyki, ale najbardziej by mnie interesowalo nagrywanie filmow. Czasami wrzucam takie filmy https://youtu.be/F9tF2Z8i-Zc?t=1m35s i widac rozmazany ekran bo poprostu telefon stary. Nie mam hajsu na kamere, a telefon tez trzeba kupic. Najbardziej boli mnie niewiedza z tymi aparatami bo wiekszosc posiada 13mpx lub nawet 2 z tylu i nie wiem o co w ogole z tym chodzi. Na drugim miejscu bede uzywal telefonu do ogladania youtuba...i tyle. Czasem cos pogram czy poslucham muzyki. Najwazniejszy bedzie aparat i nagrywanie filmow. Chociaz tez nie chce jakiegos telefonu, ktory po miesiacu uzytkowania bedzie sie zacinal bo tak bylo z telefonem mojej mamy, ktora kupila jakiegos xiaomi za 400zl. Takie dodatki jak wodoszczelnosc, kamery selfie, ai czy odciski palcow mnie w ogole nie interesuja.

Co do moich typow to chinczyki, ktore znalazlem w polecanych tutaj czy w innych miejscach.

Xiaomi Redmi Note 5 PLUS Xiaomi Mi A1  HUAWEI P9 Lite 2017

Mam troche watpliwosci stad ten temat, czy w ogole jest sens kupowania tanich chinskich? Widze wielu sobie chwali takie telefony, ale czy nie lepiej bedzie kupic jakiegos starego samsunga np jak 

Samsung Galaxy J7 (2017) ?

Naprawde niech ktos mi cos doradzi, tych telefonow jest tyle, ze mnie glowa boli.

Pozdrawiam

dzieki. huawei mate 10 lite wyglada najlepiej, ale jest pelno opinii, ze telefon czesto sie wiesza i wolno chodzi. mimo iz jest najwiekszy i pasuje mi ten aparat. moze xiaomi mi a1 bedzie lepszy? 

Edytowane przez apmolk

Według mnie dla Ciebie fajną opcją będzie również Honor 8. Tańsze modele Xiaomi mają jednak słabsze aparaty, które nadganiają wydajnością. Coś za coś.

Honor 8 ma już dwa lata i ostatnio potwierdzone zostało, że nie dostanie już żadnych nowych wersji androida i zostanie na siódemce. Jak dla mnie taki zakup jest już nieopłacalny.

Do autora tematu: Xiaomi Mi A1 jest bardzo dobrym wyborem ze względu na czystego androida. Dzięki temu będzie miał dłuższe wsparcie producenta i częstsze aktualizacje podobnie jak obecnie ma Nokia.

Edytowane przez yeti1992
  • Rozwiązanie

Lite nie mają startu do Xiaomi A1 ale ten też już nie jest na topie! Lepszy Xiaomi Redmi Note 5 4/64G https://www.x-kom.pl/p/429745-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-note-5-4-64gb-black.html szybszy! Lepszy aparat o bateria o wiele lepsza ;) z oficjalnej dystrybucji za 944 zł z kodem majsterpirzu