juggler 27 Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Czołem, jestem zupełnie zielony w tej dziedzinie. Szukam możliwie taniego telefonu, który spełnia poniższe wymagania: - ekran 4-4,5 cala - Android co najmniej 4 (najlepiej jeśli nie będę musiał sam tam niczego aktualizować) - Wi-Fi - w miarę przyzwoity główny aparat (obecnie mam 3.2 Mpix i to jednak trochę mało) - masa około 130 gramów - akumulator, który nie będzie wymagał codziennego ładowania - niech nie rozsypuje się w rękach, nie pęka ekran, nie wybucha akumulator, nie będzie przez cały czas połączony ze wszystkimi znanymi i nieznanymi światu serwisami szpiegującymi (da się?) Nie mam oporów przeciwko używanemu sprzętowi, może z wyjątkiem stanu akumulatora, za to nie jestem przekonany do telefonów z Biedronki itp. Chińskie telefony może też nie są złe, o ile da się z nich normalnie korzystać w Polsce (nie wiem). Telefon jest dla mnie zwykłym przedmiotem, jak szczoteczka do zębów, i najważniejsze, aby dobrze działał, a bajery są zbędne. Obecnie mam bodajże Alcatela 991D i najbardziej doskwiera mi stary system, który uniemożliwia skorzystanie z kilku ważnych dla mnie programów. Wymyślicie coś? Życzę udanego weekendu! Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 24 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Może być około 5 cali? Nie kojarzę żadnego sensownego telefonu z ekranem 4,5". Ewentualnie Xperia Z3 compact ale ten tel ma kilka lat i lepiej celować w coś nowszego Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 24 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 5 cali to już dość dużo i raczej wolałbym uniknąć tak dużego telefonu. Widziałem Samsunga S5 Mini, on ma chyba 4,5 cala i Androida 4.4, więc spełnia podstawowe wymagania. No ale to stary telefon i nie mam pojęcia, jak będą wyglądały sprawy z akumulatorem i wydajnością.Z pięciocalowych to wiem, że Xiaomi Redmi 4A jest dość dobry. Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 24 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Z pięciocalowych to wiem, że Xiaomi Redmi 4A jest dość dobry. Lepiej jest dozbierać do redmi 5a Cytuj Link to post Share on other sites
daker836 15 Napisano 24 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 a3 2016/a3 2017 4,7 cala wyświetlacz Sam mam a3 2016 który do podstawowych zadań jest całkiem ok, ale niestety aktualizacja do 7.0 zamuliła go kompletnie tak więc jak coś to lepiej zostać na 6.0 Cytuj Link to post Share on other sites
ChaoticSerpent 0 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Polecam Nokię 1 z Androidem GO. W większości sklepów kosztuje 300 bez złotówki, do tego posiada ekran 4.5" oraz czysty system operacyjny. Niestety ze względu na słabe podzespoły związane z ceną urządzenia nie będzie ono jakoś wydajne ale i tak myślę że w tym przedziale cenowym jest ono jednym z najlepszych wyborów. Pozdrawiam. Edit: nokia posiada również zdejmowaną klapkę baterii co bardzo ułatwia życie Edytowane 28 Lipca 2018 przez ChaoticSerpent Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts