Skocz do zawartości

MSI or ASUS GTX 580 czy GTX 570 or 560 SLI?????HELP!

Recommended Posts

No to super sprawa z tym Sli i tutaj widze sens laczenie Gtx 570-ek :cenzura:

A wracajac od tematu obudowy: Fractal Design Define R3 Black Pearl, to wiecie moze jak wyglada kwestia chlodzenia? Czy dobrze chlodzi szczegolnie przy SLi Gtx 570 i podkreconym procku? I druga rzecz czy jest to duza i przestronna obudowa?:rudolph:

---

Ok, na temat obudowy juz dostalem odpowiedz ktora mnie upewnila ze to dobry zakup:] Wiec na to powyzej juz nie odpisujcie:]

Ostatnia rzecz ktora mnie nurtuje:

Bede kupowal komputer z procesorem I7 2600 K (bedzie podkrecany) a do tego dwa dyski w raid 0 , oraz 2 karty grafik Gigabyte 570 Windforce 3 w SLI, myslalem ze do tej opcji bardzo dobra plyta bedzie: P8P67 ( REV 3 ) - PRO, po czym jeden kolega powiedzial, ze nie bedzie sie nadawac gdyz potrzebna plyta ktora przy 2ch grafikach w SLI da na kazdym slocie x16 (a ta daje x8 w SLI), czy to prawda?????? Jesli tak i rzeczywiscie ta karta jest nieodpowiednia to prosze o sugestie dobrych plyt ASUSA do mocnego Sli oraz podkreconego procka i7 2600 K, ktore maja x16 na jednym slocie ( co to wogole oznacza? ) Plyty oczywiscie musza byc REV 3 , czyli po poprawkach;) Prosze o sugestie naprawde porzadnych plyt Asusa gdyz uwazam ze plyta glowna to najwazniejsza czesc kompa:)

BIG POZDRO! i musze naprawde Wam podziekowac bo dzieki Waszym radom ulozylem juz prawie caly komputer , teraz pozostal tylko watek tej plyty glownej i nie wiem czy jest ona dobra czy musi byc inna, napewno musi byc mocna, dobrej konstrukcji, do SLI i ASUSA no i oczywiscie (REV 3) bo jakby inaczej ;P Czekam na sugestie, pozdrowencja i kolorowych;-)

Dobra, znam juz dzieki Wam odpowiedzi na wszystkie powyzsze pytania, jeszcze chcialbym tylko wrocic na sekundke do opcji wylaczania i wlaczania SLI MODE, kolega napisal ze w kazdej chwili w panelu nvidii moge wylaczyc badz po sekundzie wlaczyc druga karte do SLi, jesli dobrze rozumuje najbardziej oszczednym rozwiazaniem jest wiec wlaczanie drugiej karty do SLI tylko w momencie kiedy gram w dana gre i wylaczanie opcji SLI kiedy korzystam zwyczajnie z internetu badz innych programikow???? Mam racje???? Takie stale wlaczanie i wylaczanie opcji jest bezpieczne dla komputera i systemu???? Pozdrawiam Wszystkich :-)

oczywiście do neta czy jakiś prostych aplikacji używasz tylko jednej karty na dodatek ona sama jeszcze będzie przechodziła w tryb 2D i obniżała zegary w celu oszczędności energii

nic się z komputerem nie będzie działo mało tego wiadomo jakie są gry na rynku stawiam że w 60-70% z nich do grania na full w dx 11 starczy Ci jedna karta a druga będzie w zapasie ale to juz musisz sam obadać np włączając fraps i mierząc poziom fps no chyba że tak dla własnej satysfakcji chcesz mieć np +200 :P (tylko po co jak 60 jest wystarczające) pozdrawiam

"Ja kupiłem 2 dni temu Gigabyte GTX 570 OC Windforce 3 i jestem zadowolony. Bardzo cicho chodzi. W Testach przez 40 min na full obciążenia nie przekroczyła temperatuty 63`C aż się sam dziwie. Oczywiście radiatory bardzo ciepłe a pcb chłodne to świadczy o tym że dobrze odprowadzają ciepło. Długość bo pewnie niektórych interesuje to 28 cm."

spokojnie wejdzie

http://www.proline.pl/?p=CM+CM-690+II+BLACK

długość 52cm-28karta czyli zostaje 24cm na te mocowania dysków i miejsce po bokach wg mnie powinno wejść ale niech się wypowiedzą posiadacze tej obudowy

oczywiście do neta czy jakiś prostych aplikacji używasz tylko jednej karty na dodatek ona sama jeszcze będzie przechodziła w tryb 2D i obniżała zegary w celu oszczędności energii

nic się z komputerem nie będzie działo mało tego wiadomo jakie są gry na rynku stawiam że w 60-70% z nich do grania na full w dx 11 starczy Ci jedna karta a druga będzie w zapasie ale to juz musisz sam obadać np włączając fraps i mierząc poziom fps no chyba że tak dla własnej satysfakcji chcesz mieć np +200 :D (tylko po co jak 60 jest wystarczające) pozdrawiam

W metro 2033 na jednym gtx 570 w FHD nie zagrasz płynie z włączonymi wszystkimi fiuczerami + DX11, ale już w SLI skalowanie sięga niemalże 95%, nie mówiąc o crysis 2 gdzie mam średnio 80fps według frapsa, co daje skalowanie 100%.

jedna gra jak na razie i to żadna rewelacja biegasz prowadzony za rączkę nawet pierdnąć nie możesz gdzie chcesz bo tego nie przewidzieli programiści LOL dla niej warto utopić 1100zł??

crysis 2 dx9 to rzeczywiście zabiłeś mnie ta wydajnością 80 fps za 2200 plus 0,5kWh za godzinę grania interes życia leżę i kwiczę bez kitu:P

Ni spinaj się tak chłopczyku, bo grafiki nie tylko służą dogrania jak w przypadku twojego mniemania. Coś tak się zbulwersował, że ci metro nie działa na full? :D Poza tym skąd możesz wiedzieć ile zapłaciłem za karty?! To twoja cena jaką ty płacisz, a moja, to moja... także leje na to czy zapłaciłem 1zł, czy 5000zł stać mnie to kupuje, nie to nie i jest to moja sprawa. Napisałem przykład gry w jaką nie da się zagrać i jest masa gier gdzie jesteś prowadzony, wróć wszystkie praktycznie są takie.... więc trochę kultury i obycia. W crysis 2 chodzi mi o skalowanie gdzie masz prawie 100% a nie o ilość fps jaką się osiąga. Do tego oficjalnie zapowiedziany patch dx11 mam nadzieje, że ci zarżnie 1 gpu żebyś miał nauczkę i tyle w temacie.