henry230 4 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 berkas97 -zapewniam wrócisz szybciej niż ci się zdaje i3 w rzeczy samej nie jest złym prockiem,ale jak będziesz chciał odpalić grę na full hd to i gtx 460 ci nie pomoże wiem ,co mówię bo sam posiadałem gtx 470,weź 460 1GB gigabyte z 2 wentylami ,bądź radka 5850,albo radka 6870 Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ale mimo merc to merc Ponawiam pytanie: Co sądzicie o tej MSI? Haha, jak mój wujek. ; D Zobaczył, że mi się caron ciął na starym pc i wszedł do menedżera urządzeń. Nie czytając nawet jaki model radeona stwierdził, że to dlatego i tylko na nbidii można grać. xd Co do karty to nie bierz 6850, przecież to AMD. "Jaką kartę w okolicach 650 zł mogę brać pod uwagę - na pewno 6850 - coś od NVidi?" Właśnie! Bierz jakiegoś gtx'a. Tlyko nvidia, tylko intel. ; D yeyeye Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Pisałem że nie chcę procesora AMD - co do kart nic nie mam. Proszę nie piszcie już więcej "nvidia intel 4ever" bo to już chyba nikogo nie śmieszy. Zadałem poważne pytanie i takiej oczekuje odpowiedzi odnośnie karty graficznej Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Do i3 o ile go konkretnie podkrecisz to mozesz kupic gtx 460 chyba ze wolisz karty amd ....?? ciezko sie radzi Tobie gdyz i tak wybierasz po swojemu. Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 http://www.ceneo.pl/10968336 --> i uznaje temat kary graficznej za zakonczony, bierz ego gigusia i na pewno bedziesz zadowlony, domniewane problemy z GTX'ow i innych kart nvii z procesorami 2 rdzeniowaymi dotycza tylko C2D czy takiego i3 tez? Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 oj nie wiem nawet nie wiedziałem ze są jakieś problemy z gtxami i c2d,a są?Bierz msi i można uznać za zamknięty temat:)masakra Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Karte bede kupowal za miesiac, na 99% tego MSI. I jeszcze jedno pytanko. Jutro zakładam tego proca i ram na tą płytę MSI. Moja dotychczasowa karta graficzna to 7600GT. Czy lepiej będzie podłączyć monitor (zanim kupie 6850) do karty zintegrowanej z procesorem czy pakować tego 7600? Link to post Share on other sites
slawkow68 7 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jako zwolennik Intela: pobłądziłeś wybierając ten procek , biorąc 2 rdzenie od intela zamiast 4 od amd. Jesteś teraz uwiązany do gpu od AMD (chyba, że nVidia juz coś z tym fantem //nizej link// zrobiła, albo chcesz dokonać koniecznie kolejnego "genialnego" zakupu). http://nvision.pl/2-rdzeniowy-procesor- ... ils-1.html Podłącz do integry, szkoda brudzić portu pciex na tą kartę, na jednej jak i tak się drugiej nie pogra. edit: niby nie było niegrzecznie, ale tak jest może mniej dosadnie ;p Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 spieprzyłeś sprawę z tym prockiem Upominam pana w zwiazku z lamaniem regulaminu tego forum!! Grzeczniej prosze!! Ano wlasnie mowilem o tym artykule, ale jeszcze nie doczytalem cyz tu chodzi tez o i3 (ktory ma 4 watki) czy tylko o C2D. JA jak kupowalem procesor prawie rok temu (Q8200) to juz myslalem przyszlosciowo i wolalem 2.33 w quadzie niz 3.5 w C2D Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kupując w tym przedziale cenowym Intela podjełeś głupią decyzje. Pomimo porad chyba z 5 osób co masz brać i tak bierzesz sporo słabszy procek firmy INTEL, z naciskiem na słowo firmy. Moim zdaniem nie ma co Ci radzić nic bo i tak się kierujesz w tej sprawie swoim, bardzo naiwym zdaniem. Widać, że nie orientujesz się ani troche czy to w pamięciach, czy w procesorach czy w kartach graficznych. Grafike również bym wziął, tej najgorszej firmy AMD, ot. Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No ja też miałem do wyboru phenoma x3 710 bądź c2d wybrałem to 1 i naprawdę ciesze się,żałuje ze nie dołożyłem do x4,ale myślę ze dużo nie straciłem. Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ale X3 mozna czasem odblokowac do X4.... a z i3 nie zrobisz i5 :-) No chyba ze masz zestaw malego macgyver'a, lutownice i duuuuzo czasu ;] Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Niby tak ,ale mi się udało na tydzień(rok temu) odblokować później raz się da innym razem w ogóle niet,pochodzi chwile ,albo nawet przejdzie testy a na 2 dzień lipa Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Panowie zrobił się offtop. Proponuję zakończyć dyskusję w tym temacie i przenieść się do jakiegoś nowo utworzonego np o nazwie "Niemądre/chybione/głupie decyzje użytkowników" @down Mowa o wyborach użytkowników [pytających o radę] a nie o osobach doradzających Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Niemądre/chybione/głupie decyzje użytkowników Znowu mmy pisac o panu blyskawicy?? Nieee... to jest juz nudne ;\ Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Intel + AMD = mogą się gryźć w kompie, co za tym idzie np. mikro przycięcia Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kolega błyskawicy czy co? Co się dzieje z tym forum Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Intel + AMD = mogą się gryźć w kompie, co za tym idzie np. mikro przycięcia kolego, przeczytaj to co napisales, potem pomysl przez chwile, potem znowu pomysl i popraw sie... znasz sie mze z lightingiem? Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Intel + AMD = mogą się gryźć w kompie, co za tym idzie np. mikro przycięcia http://fraa.blox.pl/resource/Facepalm_jesusfacepalmfacepalm.jpg zlituj się chłopie i nie pisz więcej takich durnot, bo aż się płakać chce Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Intel + AMD = mogą się gryźć w kompie, co za tym idzie np. mikro przycięcia Tutaj kolega zabłysł naprawde jak choinka na święta.......wielkanocne Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Podobnie jak autor tematu nie słuchając dobrych rad Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Może i źle zrobiłem, ale na pewno poczuję POTĘŻNY skok w wydajności pomiędzy starą konfiguracją a nową. Link to post Share on other sites
Recommended Posts