berkas97 0 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Spider, obudowę tak jak przed chwilą pisałem mam, modecom (sprzed paru lat). Zasilacz OCZ ModXStream - czyli wcale nie taka niska półka. Dysk WD Caviar Green 500 GB - miejsca starczy. Do jutra wieczora przemyślę sprawę, i oczywiście napiszę tutaj jaką podjąłem decyzję Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ajj nie zwróciłem uwagi na to, że posiadasz trochę sprzętu :oops: Niemniej wg mnie lepszym wyborem jest AMD. Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 A jeszcze mam jedno pytanie odnośnie ramu. Z tego co czytam to i3 540 obsługuje max. 1333 MHz częstotliwość. Co będzie jak zamontuję 1600 MHz? Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Będzie pracował z 1333mhz częstotliwością, chyba że podkręcisz. A skoro AMD Ci nie pasuje i jest megaBEEE to za cholerę się pchasz w karty AMD? Przecież AMD to zło!: > Intel i nVidia 444444ever, nieprawdaż?? Nie ma o czym myśleć, tylko bierz AM3... Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 "A świadomość posiadania procesora AMD wywołuje u mnie mieszane uczucia." takie zdanie krąży u ludzi którzy nie mają pojęcia co się dzieje w świecie sprzętu komputerowego ostatnio kumpel mi powiedział że nie chce AMD bo kiedyś miał i cholernie się grzeją jak się spytałem kiedy to było? to stwierdził że 7 lat temu i od AMD trzyma się z daleka na takich właśnie intel zbiera kasę czekamy na buldożery może te słupki wydajności jednak okażą się prawdą i po piaskowe mostach zostanie tylko kupka piasku a amd wskoczy na szczyt:P ehh takie tam chore urojenia późno już jest:P Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Pentium D to pierwszy 2 rdzeniowy procesor, jest bardzo słaby do gier nie wykorzysta nawet 30% potencjału karty HD6850 Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Zamówiłem właśnie i3 540 i 2x 2GB OCZ Value 1333MHz. Może postąpiłem źle, ale do moich zajęć wystarczy - jak zaczne robić coś poważniejszego to wtedy wieeele większy budżet przeznacze. Płytę główną kupuję taką:http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-h55m-ud2h_10/specs/. Do końca tygodnia będę miał. Kartę graficzną kupię jakoś za miesiąc, może dwa. Do tej pory musi jeszcze pożyć mój staruszek - 7600GT . Jak nie będę zadowolony z tego proca - oczywiście przyjdę i przeproszę ;]. A wracając do mojego pierwszego posta - w takiej konfiguracji jaką tu napisałem + Radeon 6850 mam szanse pograć "na fulu" w Crysisa ? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 w crysisa na pewno nie, nawet 2-jka na full hd i namx wymaganiach zaciula kazdy sprzet, a ze Crysis 2 lubi zarowno GPU jak i CPU to zrobi lekki benchmark z twojego kompa ;] Sam zobaczysz Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Bez przesady , zawsze może dac antyaliasing x2 zamiast x16 bo i tak wysoka rozdziałka jaką jest Full HD zrobi swoje względem wygładzania , reszte da na High bo wecej się nie da i w ten sposób mamy Crysis 2 ładnego i bez zacięć xD Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ehh uparty zawodnik z Ciebie z tym i3 z płyta tez poleciałeś po bandzie microatx??? Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Hola hola:D Jestem uparty a nie głupi żeby brać microatx Dokładnie biorę stąd: http://allegro.pl/show_item.php?item=1538356374 A i zapomniałem dodać że chodzi mi o rozdzielczość 1440x900. Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 "Wymiary 1. microATX 2. 244mm x 230mm" chyba że ja coś źle czytam a jak nie to za karę dajesz mi pochwałę Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mea culpa - nie zauważyłem. Polećcie mi proszę płytę do ok. 350 zł z wysyłką? Najlepiej żeby była w Poznaniu to odbiore osobiście. Co sądzicie o tej: http://allegro.pl/najlepsza-msi-h55-gd65-s-1156-crossfire-oc-genie-i1526652106.html Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 nie dasz się skręcić na phenoma x4 plus dobra płyta? ehh uparty typ http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=29014 http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=18357 Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Sorry nie obraz się ale to jest szczyt głupoty kupować dzisiaj core i3 jak w tej samej cenie można mieć amd phenom x4 955 ,już nawet athlon x4 620 byłby lepszym wyborem zwłaszcza jeżeli zamierzasz grac w nowe gry. Intel core i 3 jest procesorem kompletnie nie opłacalnym na chwile obecną Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 spoko, niech kupuje, co do plyty ja proponuje oczywisice IMBA gigabyta i to moja propozycja: http://allegro.pl/gigabyte-p55-ud3l-s11 ... 90690.html i oby ci ten i3 dobrze sluzyl Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Polećcie mi prosze plyte i wypowiedzcie sie na temat tej plyty msi Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Nie ma to jak kupić 2x słabszy sprzęt za ta sama kasę człowieku obudź się!! za ta kasę w intela kupiłbyś szybszy proc amd plus lepsza kartę od 6850,ale ty wolisz zrobić tak>"dzień dobry mam na wydanie 10tys zl na auto musi to być merc i tylko merc musi być szybki i wygodny tzn merc ma 6s do 100 i starszy o 2 lata i już podgniły jak wydajność i3:) od bmw a obok stoi m5 200 koni więcej ma od merca w cenie 9tys,większy luks ma tez:)od 0 do 100 3s oczywiście dałem ci wirtualny przykład bo m5 nie ma 3 s tylko z hakiem,widzisz różnice?Ba zostało ci jeszcze na pełny bak:)"Ja cię nie oceniam twoja kasa ,tylko po co zakładałeś temat jak i tak postawisz na swoim i kupisz 2x gorszy produkt,post wyżej,pytasz się o płytę po co ja się pytam jak i tak postawisz na swoim i kupisz taka jaka ci się podoba,nie zważając na kolegów ,i ich chęć pomocy.Wydaje mi się ze to tylko temat założony dla bicia postów chyba.Pozdro Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ale mimo merc to merc Ponawiam pytanie: Co sądzicie o tej MSI? Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Plyta podobnej jakosci co przeentowany przezmnei gigabyte, nie widze zadnych przeciwskazan do jej kupna, to taki sredniak w swojej klasie, na pewno nie bedize z nia zadnych problemow ;] Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ale mimo merc to merc ? po co ci taki merc skoro i tak do niczego się nie nadaje poza tym i tak go nie widać bo jest pod radiatorem liczy się tylko wydajność a ta w przypadku core i 3 jest niestety słaba Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Płyta zamówiona, zapłacone, jutro będzie. Procesor też, jutro odbieram razem z RAM'em. Jedyne co mi nie pasuje w 1156 to to że nie obsługuje RAM'u 1600MHz ale to jakoś przeboleje. Zakończmy rozmowe o procku. Jaką kartę w okolicach 650 zł mogę brać pod uwagę - na pewno 6850 - coś od NVidi? Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 są tacy dla których procesory amd są be tak jak i tacy co nie wezmą nigdy citroena czy renówki bo to francuzy (tylko taki przykład podałem nie mam uprzedzeń sam mam renówkę) ale kumasz o co chodzi ten typ tak ma szkoda bo mógłby mieć wydajniejszy zestaw ale co tam Ziemia kręci się dalej a my czekamy na posty "niska wydajność i3 i 6850" poczytaj testy http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... udy-9.html albo gtx 460 albo 6850 ja polecam gtx 460 od msi sam mam i jest to genialna karta może być też gigabyte Link to post Share on other sites
berkas97 0 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Oczywiście że takich postów możecie sie spodziewać.... ale najwcześniej za 3 lata. Niska wydajność - to w moim mniemaniu Intel Pentium D + 7600GT + 1GB RAM 4xxMHz. Pytam się o Crysisa, bo jest to (poza cod 4) jedyna gra w jaką gram na kompie. Do innych gier to X360 i plazma 42" Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 brałbym tego http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=10 ... z-CUDA&w=c testy ładny przyrost pewnie 950 na rdzeniu idzie pocisnąć http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/ ... WK/31.html crysis wg mnie ma kiepską optymalizacje i dławi się na dobrym sprzęcie teraz crysis AD 2011 ma fajny silnik chodzi nawet na średnim sprzęcie gdzie jedynka dostawała czkawki Link to post Share on other sites
Recommended Posts