Skocz do zawartości

6850 do pentium d

Recommended Posts

Spider, obudowę tak jak przed chwilą pisałem mam, modecom (sprzed paru lat). Zasilacz OCZ ModXStream - czyli wcale nie taka niska półka. Dysk WD Caviar Green 500 GB - miejsca starczy. Do jutra wieczora przemyślę sprawę, i oczywiście napiszę tutaj jaką podjąłem decyzję :)

Będzie pracował z 1333mhz częstotliwością, chyba że podkręcisz.

A skoro AMD Ci nie pasuje i jest megaBEEE to za cholerę się pchasz w karty AMD? Przecież AMD to zło!: > Intel i nVidia 444444ever, nieprawdaż?? Nie ma o czym myśleć, tylko bierz AM3...

"A świadomość posiadania procesora AMD wywołuje u mnie mieszane uczucia."

takie zdanie krąży u ludzi którzy nie mają pojęcia co się dzieje w świecie sprzętu komputerowego ostatnio kumpel mi powiedział że nie chce AMD bo kiedyś miał i cholernie się grzeją jak się spytałem kiedy to było? to stwierdził że 7 lat temu i od AMD trzyma się z daleka na takich właśnie intel zbiera kasę;)

czekamy na buldożery może te słupki wydajności jednak okażą się prawdą i po piaskowe mostach zostanie tylko kupka piasku a amd wskoczy na szczyt:P

ehh takie tam chore urojenia późno już jest:P

Zamówiłem właśnie i3 540 i 2x 2GB OCZ Value 1333MHz. Może postąpiłem źle, ale do moich zajęć wystarczy - jak zaczne robić coś poważniejszego to wtedy wieeele większy budżet przeznacze. Płytę główną kupuję taką:http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-h55m-ud2h_10/specs/. Do końca tygodnia będę miał. Kartę graficzną kupię jakoś za miesiąc, może dwa. Do tej pory musi jeszcze pożyć mój staruszek - 7600GT ;).

Jak nie będę zadowolony z tego proca - oczywiście przyjdę i przeproszę ;].

A wracając do mojego pierwszego posta - w takiej konfiguracji jaką tu napisałem + Radeon 6850 mam szanse pograć "na fulu" w Crysisa ?:]

w crysisa na pewno nie, nawet 2-jka na full hd i namx wymaganiach zaciula kazdy sprzet, a ze Crysis 2 lubi zarowno GPU jak i CPU to zrobi lekki benchmark z twojego kompa ;] Sam zobaczysz

Bez przesady , zawsze może dac antyaliasing x2 zamiast x16 bo i tak wysoka rozdziałka jaką jest Full HD zrobi swoje względem wygładzania , reszte da na High bo wecej się nie da i w ten sposób mamy Crysis 2 ładnego i bez zacięć xD

Sorry nie obraz się ale to jest szczyt głupoty kupować dzisiaj core i3 jak w tej samej cenie można mieć amd phenom x4 955 ,już nawet athlon x4 620 byłby lepszym wyborem zwłaszcza jeżeli zamierzasz grac w nowe gry. Intel core i 3 jest procesorem kompletnie nie opłacalnym na chwile obecną

Nie ma to jak kupić 2x słabszy sprzęt za ta sama kasę człowieku obudź się!! za ta kasę w intela kupiłbyś szybszy proc amd plus lepsza kartę od 6850,ale ty wolisz zrobić tak>"dzień dobry mam na wydanie 10tys zl na auto musi to być merc i tylko merc musi być szybki i wygodny ;) tzn merc ma 6s do 100 i starszy o 2 lata i już podgniły jak wydajność i3:) od bmw a obok stoi m5 200 koni więcej ma od merca w cenie 9tys,większy luks ma tez:)od 0 do 100 3s oczywiście dałem ci wirtualny przykład bo m5 nie ma 3 s tylko z hakiem,widzisz różnice?Ba zostało ci jeszcze na pełny bak:)"Ja cię nie oceniam twoja kasa ,tylko po co zakładałeś temat jak i tak postawisz na swoim i kupisz 2x gorszy produkt,post wyżej,pytasz się o płytę po co ja się pytam jak i tak postawisz na swoim i kupisz taka jaka ci się podoba,nie zważając na kolegów ,i ich chęć pomocy.Wydaje mi się ze to tylko temat założony dla bicia postów chyba.Pozdro

Plyta podobnej jakosci co przeentowany przezmnei gigabyte, nie widze zadnych przeciwskazan do jej kupna, to taki sredniak w swojej klasie, na pewno nie bedize z nia zadnych problemow ;]

Płyta zamówiona, zapłacone, jutro będzie. Procesor też, jutro odbieram razem z RAM'em. Jedyne co mi nie pasuje w 1156 to to że nie obsługuje RAM'u 1600MHz ale to jakoś przeboleje. Zakończmy rozmowe o procku. Jaką kartę w okolicach 650 zł mogę brać pod uwagę - na pewno 6850 - coś od NVidi?

są tacy dla których procesory amd są be tak jak i tacy co nie wezmą nigdy citroena czy renówki bo to francuzy (tylko taki przykład podałem nie mam uprzedzeń:] sam mam renówkę) ale kumasz o co chodzi ten typ tak ma szkoda bo mógłby mieć wydajniejszy zestaw ale co tam Ziemia kręci się dalej a my czekamy na posty "niska wydajność i3 i 6850" ;)

poczytaj testy

http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... udy-9.html

albo gtx 460 albo 6850 ja polecam gtx 460 od msi sam mam i jest to genialna karta może być też gigabyte

Oczywiście że takich postów możecie sie spodziewać.... ale najwcześniej za 3 lata.

Niska wydajność - to w moim mniemaniu Intel Pentium D + 7600GT + 1GB RAM 4xxMHz. Pytam się o Crysisa, bo jest to (poza cod 4) jedyna gra w jaką gram na kompie. Do innych gier to X360 i plazma 42" ;)

brałbym tego

http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=10 ... z-CUDA&w=c

testy ładny przyrost pewnie 950 na rdzeniu idzie pocisnąć

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/ ... WK/31.html

crysis wg mnie ma kiepską optymalizacje i dławi się na dobrym sprzęcie teraz crysis AD 2011 ma fajny silnik chodzi nawet na średnim sprzęcie gdzie jedynka dostawała czkawki

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...