alf3on 1 Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Witam, od pewnego czasu zauważyłem dość nieprzyjemną sytuacje w moim tv (Philips PFL 40) Jak coś oglądam, to momentami słychać jakieś trzaski w głośnikach (jakby przepięcia?) jak włączę aplituner to to samo jest na kolumnach. Niedawno je kupiłem i boję się, że przez to mogą się uszkodzić. Czt ktoś się spotkał z czymś takim? Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Czy te dźwięki słychać, kiedy ktoś włącza jakiś inny odbiornik elektryczny lub oświetlenie? Cytuj Link to post Share on other sites
alf3on 1 Napisano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Czy te dźwięki słychać, kiedy ktoś włącza jakiś inny odbiornik elektryczny lub oświetlenie? Właśnie nie. żadne inne urządzenia nie są włączane. Ale np wczoraj oglądałem mecz Chorwacja - Anglia i ani razu nic nie strzeliło. Ja tak obstawiam, że to wada fabryczna tv, która raz się ujawnia raz nie.. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 12 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 (edytowane) A korzystasz może z jakiegoś dekodera? U mnie takie trzaski powoduje właśnie dekoder cyfrowego polsatu HD5000 gdy jest źródłem dźwięku. Edytowane 12 Lipca 2018 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
alf3on 1 Napisano 13 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 no ja mam wifi box[nc+]. tyle że mam wrażenie, że jak puściłem youtuba przez ps4, to był moment że te trzaski się nasiliły Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 13 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Jak masz to pospinane - jakie kable i od jakiego urządzenia, do jakiego? Cytuj Link to post Share on other sites
alf3on 1 Napisano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 przed HDMI TV - dekoder. w ampli nie mam HDMI, więc idzie optycznym do TV. Można podłączyć Ampli z dekoderem, ale wtedy dźwięk idzie nie równo z tv i z głośnikami, i trzeba wyciszać tv, co jest dość problemowe. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 18 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Sprawdź, czy przy bezpośrednim połączeniu dekodera z ampli też są trzaski. Cytuj Link to post Share on other sites
alf3on 1 Napisano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Sprawdź, czy przy bezpośrednim połączeniu dekodera z ampli też są trzaski. ale trzaski już się pojawiają na linii dekoder - tv. ampli nie musi brać udziału. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 19 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Podłączenie dekodera bezpośrednio pozwoli na sprawdzenie, czy problemem jest Tv czy dekoder. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts