Mercunio 0 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Witam, zakupiłem ostatnio zestaw składajcy się z i5 8400, płyty asrock z370 pro 4 i 2x4 GB corsair 3000 MHz 15 cl. Postanowiłem złożyć sprzęt w domu, dodatkowo posiadając dysk twardy ze starego komputera i obudowę. Miałem zamiar przez jakiś czas korzystać z karty zintegrowanej. Udało mi się złożyć zestaw, komputer odpalił, wiatraczki, dyski Wszystko działa, natomiast monitor podpięty pod komputer wtyczką d sub go nie widzi. Wyświetla się komunikat "no d sub signal". Monitor ten działa przy Bardzo starym komputerze, ale ten sam problem wystąpił przy moim poprzednim zestawie ( przez co chciałem wymienić cały zestaw). Z nowymi poxzepsolami problem się powtarza. Z poprzedniego zestawu została obudowa, dysk i zasilacz. Czy to może być problem z którymś z tych? Wątpię, że to wina monitora bo przy innym komputerze ( tym bardzo starym) działał. Jakieś porady co mogę z tym zrobić?? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Far3ll 1 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 (edytowane) Kiedyś miałem coś podobnego, ograniczało sie to do wpięcia 8 pinowego zasilania koło procesora Edytowane 4 Lipca 2018 przez Far3ll Cytuj Link to post Share on other sites
Mercunio 0 Napisano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Kiedyś miałem coś podobnego, ograniczało sie to do wpięcia 8 pinowego zasilania koło procesora Mam to podłączone Dodam, że płyta główna nie wydaje dźwięków - czy może być uszkodzona? ( wczoraj wyciągnięta z pudełka) a może mógłby to być zasilacz?? Cytuj Link to post Share on other sites
zidane21345 27 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Miałem to samo natomiast z kablem 24pin, nie dopiąłem do końca 4pin i też nie miałem obrazu, sprawdz to. Cytuj Link to post Share on other sites
Mercunio 0 Napisano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Wyciągnąłem kabel i wsadziłem ponownie, na pewno wszystko dopięte, niestety obrazu jak i odzewu płyty nadal brak Czy może być to wina zasilacza? Cytuj Link to post Share on other sites
lucjanos 38 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 (edytowane) Wyjmij pamięci i odpal. Jeśli płyta jest okej, to powinieneś usłyszeć dźwięki oznaczające brak ramu (zależne od producenta biosu). Oczywiście sprawdź najpierw, czy podpiąłeś głośniczek, albo czy jest na płycie. Pojawiające się identyczne dźwięki w krótkich interwałach czasowych będzie oznaczać prawdopodobnie problemy z pamięciami. Brak kompatybilności z płytą, lub ich uszkodzenie. Edytowane 4 Lipca 2018 przez lucjanos Cytuj Link to post Share on other sites
roman106 124 Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Podłącz komputer kablem HDMI do telewizora. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts