Skocz do zawartości

Brak obrazu po złożeniu komputera

Recommended Posts

Witam, zakupiłem ostatnio zestaw składajcy się z i5 8400, płyty asrock z370 pro 4 i 2x4 GB corsair 3000 MHz 15 cl. Postanowiłem złożyć sprzęt w domu, dodatkowo posiadając dysk twardy ze starego komputera i obudowę. Miałem zamiar przez jakiś czas korzystać z karty zintegrowanej. Udało mi się złożyć zestaw, komputer odpalił, wiatraczki, dyski Wszystko działa, natomiast monitor podpięty pod komputer wtyczką d sub go nie widzi. Wyświetla się komunikat "no d sub signal". Monitor ten działa przy Bardzo starym komputerze, ale ten sam problem wystąpił przy moim poprzednim zestawie ( przez co chciałem wymienić cały zestaw). Z nowymi poxzepsolami problem się powtarza. Z poprzedniego zestawu została obudowa, dysk i zasilacz. Czy to może być problem z którymś z tych? Wątpię, że to wina monitora bo przy innym komputerze ( tym bardzo starym) działał. Jakieś porady co mogę z tym zrobić?? Z góry dziękuję za pomoc

Kiedyś miałem coś podobnego, ograniczało sie to do wpięcia 8 pinowego zasilania koło procesoraDSC_5896.jpg

Mam to podłączone

Dodam, że płyta główna nie wydaje dźwięków - czy może być uszkodzona? ( wczoraj wyciągnięta z pudełka) a może mógłby to być zasilacz??

Wyjmij pamięci i odpal. Jeśli płyta jest okej, to powinieneś usłyszeć dźwięki oznaczające brak ramu (zależne od producenta biosu). Oczywiście sprawdź najpierw, czy podpiąłeś głośniczek, albo czy jest na płycie. Pojawiające się identyczne dźwięki w krótkich interwałach czasowych będzie oznaczać prawdopodobnie problemy z pamięciami. Brak kompatybilności z płytą, lub ich uszkodzenie.

Edytowane przez lucjanos