Skocz do zawartości

odnowa komputera 1500-2000

Recommended Posts

Witam chcialbym odnowić moj komputer.

Geforce Gtx 970 palit

i5-3570k

Msi z77ma-g45

2x 4gb ddr3 goodram

dysk twardy 500gb jakis zwykly

dysk ssd ocz 128gb

xfx pro 550w

obudowa zalman z3 plus

wydaje mi sie ze w tej cenie najlepiej bedzie wymienic plyte glowna, procesor i ramy, ale wole sie spytac madrzejszych, Nie wiem czy tez nie wymienic zasilacza bo w sumie mam strasznie malo miejsca w obudowie przez ten zasilacz

Komputer bedzie glownie sluzyl do grania ale nie mam potrzeby grac na full detalach, i nie bede gral w jakies Nowe wymagajace tytuly

Edytowane przez Drozda

Nowa platforma np. Coffe lake (typu i5-8400) da zawsze benefity w postaci wydajności. Jeżeli grafika starcza to nie ma potrzeby jej wymieniać (poza tym że za niedługo pojawią się następne gtx-y). Z zasilaczem jak uważasz, ale tego nie tykam. (zostawiam dla następnych xD)

Jeśli chcesz zestaw pod OC tak jak poprzedni. Możesz dać:

Procesor - Intel Core i5-8600K /3.6GHz

Płyta - MSI Z370 Tomahawk

RAM - GoodRam 8GB 3000MHz CL16 Iridium X

2013 zł.

CPU na sześciu rdzeniach pod OC, płyta z dobrą sekcją zasilania, RAM w jednej kości pod rozbudowę (za jakiś czas dorzucisz kolejną jak przybędzie funduszy).

Można też dać zestaw bez OC z nowym modularnym zasilaczem (do pierwszego też możesz w przyszłości dokupić choć nie trzeba bo XFX poradzi sobie).

Procesor - Intel Core i5-8400 /2.8GHz

Płyta - AsRock Z370 Pro4

RAM - GoodRam 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Iridium X

Zasilacz - Seasonic FOCUS Gold 450

2167 zł.

Procesor na sześciu rdzeniach, płyta na chipsecie Z370, 16GB wysoko taktowanego RAM'u w dualu (możesz również dać tak jak jest w pierwszym zestawie, 8GB na start a później dokupić drugą kość).

Zasilacz najlepiej zakupić w proline jest on tam najtaniej. Jest pół-modularny więc będziesz miał więcej miejsca w obudowie, do tego bardzo cichy i posiada 7 lat gwarancji. Ewentualnie wersja 550W SSR-550FX - w pełni modularna z pasywnym trybem pracy wentylatora, 10 lat gwarancji.

Edytowane przez smoke