cubeeeee 0 Napisano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 WitamMam problem z aktualizacją biosu na mojej płycie głównej Foxconn H61MXL. Próbowałem użyć specjalnego tool'a od Foxconn (FoxLive Update) ale gdy przepalam plik nowego biosu dzięki tej aplikacji po uruchomieniu ponownym komputera, o które prosi aplikacja, wersja biosu się nie zmienia. Po zrobieniu bootowalnego pendrive'a i probie aktualizacji z poziomu biosu, pokazuje ze dokonano update'u a po resecie dalej jest ta sama wersja biosu. Z góry dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
robertol2 1 Napisano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Witaj , a jaką pokazuje ci wersje ? BB5F1P04 5.43MB 10/23/2012 ostatnia wydana przez producenta Cytuj Link to post Share on other sites
cubeeeee 0 Napisano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Moja aktualna wersja to B63F1P02. Chciałem wgrać tą o której mówisz, ale gdy robię to z poziomu biosu pokazuje komunikat: Rom file size does not match the existing bios size. Cytuj Link to post Share on other sites
robertol2 1 Napisano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 http://www.foxconnsupport.com/faq.aspx?models=&category=&brand=&series=&chipset=&keywords=How%20to%20flash%20BIOS?&type=tutaj jest wszystko fajnie opisane co i jak . płyta posiada zabezpieczenie przed flaszowaniem biosu ( zworka) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts