static 3 Napisano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, Potrzebuję router z obsługą LTE oraz gigabitowymi złączami 1x WAN/4x LAN. Nieraz w firmie pada nam łącze z kablówki. W takim wypadku router powinien automatycznie przełączyć się na połączenie mobilne. W budżecie do 400 zł znalazłem jedynie Fritz!Box 4040. Niestety nie podali nigdzie, jakie modemy pod USB obsługuje. Czy ktoś zna inne sensowne produkty o wymienionej funkcjonalności? Edytowane 20 Czerwca 2018 przez static Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Po taniości to instalujesz w sieci drugi router oraz konfigurujesz userom drugą bramkę z adresem IP tegoż routera. Ja mam B525 z dual wan. Nie wiem jak to działa, nigdy nie sprawdzałem. Jako router LTE działa baddzo dobrze. Masz w firmie jakiś serwer? Mógłbyś zainstalować pfSense i na tym skonfigurować dual wana. Działa całkiem sprawnie. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez benutzer Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts