Fraor 1203 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Jako że jedzie do mnie nowe PSU to chciałbym do niego wykonać kable w oplocie i tutaj naradził się mój problem. Wykorzystać do tego oryginalne przewody, czy np "dorobić" takie przewody z jakiś starych zasilaczy Tacensa czy Logica? Przy robieniu własnych kabli zwracać uwagę na kolor kabla, czy raczej nie zwracać na to uwagi? Jak producent patrzy na gwarancję z modyfikowanymi przewodami? Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Nie wolisz zrobić przedłużek ? Cytuj Link to post Share on other sites
Fraor 1203 Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 No wlasnie chce zrobic tylko pytanie czy wykorzystac do tego kable z zasilaczy z czarnej listy. Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Tylko to będą dość krótkie kable. Poszukaj z uszkodzonych markowych zasilaczy. Ja swoich część robiłem ze spalonego RM750. Jest z tym zabawy sporo. Prostowanie przewodu, kabel inaczej wchodzi w paracord - imo lepiej bo jest minimalnie grubszy niż HELKU. Sumarycznie ja trafisz w dobrej cenie kable ze szrota to wyjdzie taniej. Cytuj Link to post Share on other sites
Fraor 1203 Napisano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Taniej moze i wyjdzie, tylko ze ze jak mam na kablu 2x8pin do gpu to nie chce miec 2x8pin a tylko jedno 8pin zlacze bo wiecej mi tego nie potrzeba. Z EPS i ATX nie ma problemu bo i tak maja po jednej wtyczce. Taniej mnie i tak chyba wyjdzie wykorzystanie przewodow z Logica i dokupienie koncowek nic kupowanie calych kabli. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts