krychaneq 3 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Witam, posiadam kartę graficzną GTX 1050 ti Palit Dual, od początku jak ją mam mam problem z fps w grach np w cs go mam na najniższych 50-70 fps, Ets 2 na wysokich 60 ze spadkami i tak w każdej grze tych fps jest za mało, oglądałem testy wydajności tej karty i tamte wyniki są o wiele większe niż moje. Nie wiem również dlaczego karta w grach jest wykorzystywana w max 50%. Spec. Komp. i5 6400 GTX 1050 ti 8gb ram Gram na rozdzielczości 1600x900 bo taki mam monitor Cytuj Link to post Share on other sites
stalker44 2 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 głupia rada ale na wszelki wypadek lmao.. sprawdzałeś sterowniki ? spróbuj zainstalować o wersje starsze jeśli masz najnowsze. sprawdź czy masz directx itd Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 (edytowane) głupia rada ale na wszelki wypadek lmao.. sprawdzałeś sterowniki ? spróbuj zainstalować o wersje starsze jeśli masz najnowsze. sprawdź czy masz dirma mam już tą karte dwa miesiące i z trzy wersje sterowników miałem i zawsze to samo więc to raczej nie wina sterowników, mam directx 12 Edytowane 13 Czerwca 2018 przez krychaneq Cytuj Link to post Share on other sites
stalker44 2 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 mam już tą karte dwa miesiące i z trzy wersje sterowników miałem i zawsze to samo więc to raczej nie wina sterowników, mam directx 12 hm rozumiem. a może masz jakąś płytę główną wątpliwej jakości. albo może grzebałeś w biosie i coś niechcący zmieniłeś w ustawieniach zasilania Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 hm rozumiem. a może masz jakąś płytę główną wątpliwej jakości. albo może grzebałeś w biosie i coś niechcący zmieniłeś w ustawieniach zasilania Płyta MSI H110 PRO-VD więc płyta nie, w biosie nie grzebałem nic Cytuj Link to post Share on other sites
crossek 38 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Witam, posiadam kartę graficzną GTX 1050 ti Palit Dual, od początku jak ją mam mam problem z fps w grach np w cs go mam na najniższych 50-70 fps, Ets 2 na wysokich 60 ze spadkami i tak w każdej grze tych fps jest za mało, oglądałem testy wydajności tej karty i tamte wyniki są o wiele większe niż moje. Nie wiem również dlaczego karta w grach jest wykorzystywana w max 50%. Spec. Komp. i5 6400 GTX 1050 ti 8gb ram Gram na rozdzielczości 1600x900 bo taki mam monitor jestem prawie pewien że gra odpala się na integrze z CPU - ustaw tak żeby wszystkie gry odpalały się na karcie nvidii i problem powinien zniknąć (musisz to zrobić w panelu sterowania nvidia - niestety nie powiem ci jak to zrobić bo siedzę na karcie AMD) Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 jestem prawie pewien że gra odpala się na integrze z CPU - ustaw tak żeby wszystkie gry odpalały się na karcie nvidii i problem powinien zniknąć (musisz to zrobić w panelu sterowania nvidia - niestety nie powiem ci jak to zrobić bo siedzę na karcie AMD) W panelu sterowania nvidia mam ustawione żeby wszystkie gry odpalały się przez gtx 1050 ti Cytuj Link to post Share on other sites
Vemorion 293 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 gdzie podłączyłeś przewód sygnałowy który leci z monitora? Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 gdzie podłączyłeś przewód sygnałowy który leci z monitora? do karty graficznej, HDMI Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 (edytowane) jestem prawie pewien że gra odpala się na integrze z CPU - ustaw tak żeby wszystkie gry odpalały się na karcie nvidii i problem powinien zniknąć (musisz to zrobić w panelu sterowania nvidia - niestety nie powiem ci jak to zrobić bo siedzę na karcie AMD) Coooo ??? To jest nie możliwe skoro uruchamia komputer na GTX ie. Sprawdz antywirusem czy nie zarzyna ci jakieś gów...o karty bo ja tak miałem. Obciążenie karty graficznej dobiegało do 100% przez jakiś virusek co kopał nie dla mnie kasę. A ja nie mogłem normalnie pograć w grę. Edytowane 13 Czerwca 2018 przez majster klepka Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Coooo ??? To jest nie możliwe skoro uruchamia komputer na GTX ie. Sprawdz antywirusem czy nie zarzyna ci jakieś gów...o karty bo ja tak miałem. Obciążenie karty graficznej dobiegało do 100% przez jakiś virusek co kopał nie dla mnie kasę. A ja nie mogłem normalnie pograć w grę.Problem w tym że podczas grania wykorzystanie karty to max 50%Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Ktoś jakiś inny pomysł? Cytuj Link to post Share on other sites
stalker44 2 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 moze pobrales jakis program typu "freeNOscam no virus india edition good program tool 2018" i ci kopie bitkojny Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 moze pobrales jakis program typu "freeNOscam no virus india edition good program tool 2018" i ci kopie bitkojny Nie pobierałem nic takiego Cytuj Link to post Share on other sites
Iras89 0 Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Witam, posiadam kartę graficzną GTX 1050 ti Palit Dual, od początku jak ją mam mam problem z fps w grach np w cs go mam na najniższych 50-70 fps, Ets 2 na wysokich 60 ze spadkami i tak w każdej grze tych fps jest za mało, oglądałem testy wydajności tej karty i tamte wyniki są o wiele większe niż moje. Nie wiem również dlaczego karta w grach jest wykorzystywana w max 50%. Spec. Komp. i5 6400 GTX 1050 ti 8gb ram Gram na rozdzielczości 1600x900 bo taki mam monitor Witam, Jeżeli nie wyciskasz pełni mocy z karty nie pozostaje nic innego, jak przeanalizowanie która część komputera powoduję wąskie gardło. Możliwe, że procesor przełącza się w niższy stan energetyczny, co powoduję zbijanie taktowania. Proponuję ściągnąć hwinfo64 w trybie sensors only, odpalić grę w okienku i obserwować do jakich częstotliwości dobija procesor i grafika, ewentualnie Afterburner i włączyć OSD z odczytami taktowania i użycia CPU i GPU. Instrukcja- Sprawdź ustawienia jakości obrazu w panelu sterowania Nvidii Panel sterowania- ustawienia 3D- wyreguluj ustawienia obrazu- stosuj preferencje i przesuń suwak na jakość(może włączyło się jakieś wygładzenie krawędzi) I ostatnia rada- może masz poprostu włączoną synchronizację pionową? Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 jw, sprawdź obciążenie procesora czy czasami na 100% cały czas nie lata, wtedy karta może się nudzić i fpsy lecą w dół Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Na V-Syncu nie miałby skoków 50-70 FPS a stałe 60 w csgo. Ja bym stawiał, że grafika jednak. Jeżeli jakieś gufffno Ci nie kopie w tle to możliwe, że karta nie wchodzi na boost i pracujesz w okolicach trybu 2D. Tak jak było pisane: pobierz GPUz, uruchom w tle, pograj w kantera, wróć do GPUz, zakładka "sensors" i zobacz jakie taktowanie ma rdzeń podczas gry (ewentualnie temperatury). Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Witam, Jeżeli nie wyciskasz pełni mocy z karty nie pozostaje nic innego, jak przeanalizowanie która część komputera powoduję wąskie gardło. Możliwe, że procesor przełącza się w niższy stan energetyczny, co powoduję zbijanie taktowania. Proponuję ściągnąć hwinfo64 w trybie sensors only, odpalić grę w okienku i obserwować do jakich częstotliwości dobija procesor i grafika, ewentualnie Afterburner i włączyć OSD z odczytami taktowania i użycia CPU i GPU. Instrukcja- Sprawdź ustawienia jakości obrazu w panelu sterowania Nvidii Panel sterowania- ustawienia 3D- wyreguluj ustawienia obrazu- stosuj preferencje i przesuń suwak na jakość(może włączyło się jakieś wygładzenie krawędzi) I ostatnia rada- może masz poprostu włączoną synchronizację pionową? Sprawdziłem na hwinfo i podczas gry w cs go mój procesor miał temperatury 90-100 stopni celsjusza, czy to może być wąskie gardło? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie wojciechu15 1991 Napisano 14 Czerwca 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Tak, to jest przyczyną. Procesor się gotuje i zbija prz z to taktowanie, wydajność drastycznie spada i tym samym FPS, a karta w tym czasie leży odłogiem. Wymiana pasty i ponowny montaż coolera. No chyba, że w ogóle tam nie zaglądałeś i to przez syf w chłodzeniu, wtedy może wystarczy wyczyścić. Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Tak, to jest przyczyną. Procesor się gotuje i zbija prz z to taktowanie, wydajność drastycznie spada i tym samym FPS, a karta w tym czasie leży odłogiem. Wymiana pasty i ponowny montaż coolera. No chyba, że w ogóle tam nie zaglądałeś i to przez syf w chłodzeniu, wtedy może wystarczy wyczyścić. Zaraz się do tego zabieram, jak coś dam znać, mam jeszcze pytanie czy jeżeli przez około dwa miesiące korzystam już z tego komputera procesor mógł się jakoś uszkodzić przez te temperatury? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Raczej nie. W razie przegrzania zabezpieczenie powinno wyłączyć komputer. Cytuj Link to post Share on other sites
krychaneq 3 Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Raczej nie. W razie przegrzania zabezpieczenie powinno wyłączyć komputer. Dzięki Raczej nie. W razie przegrzania zabezpieczenie powinno wyłączyć komputer.okazało się że jeden zacisk coolera jest uszkodzony przez co się nie wepnął i radiator nie stykał z procesoremWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts