Grubciosc 0 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Witam, Szybkie pytanie czy chłodzenie DeepCool Maelstrom 240t będzie ok do i7-8700 na płycie asrock z370 Pro4? Czy lepiej kupić fera 3? Cytuj Link to post Share on other sites
Koczak 0 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Ja na tym procku mam spartana 3 lt i daje rade. 80 stopni po teście obciążeniowym. Tylko pamiętajmy że test używa procesor w 100%. W grach będzie mniej bo używany będzie w około 40% Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Nie będę robić żadnych testów wydajnościowych itp. tylko mam DeepCool Maelstrom 240T i nie wiem czy będzie potrzeba dokupić inne chłodzenie a części już w przyszłym tyg będą. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 skoro masz to w czym problem założyć i zobaczyć jak będzie chłodziło? bierzesz proca nie kręćliwego, więc też nie potrzebujesz nie wiadomo jakiego chłodzenia, kolega wyżej na średniej jakości spartanie zasuwa i pewnie w grach więcej jak 70 st nie uświadcza Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Dopiero zamawiam części, będą w przyszłym tygodniu. Dlatego chciałem się upewnic czy coś jeszcze muszę dokupić ale już wszystko wiem dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Koczak 0 Napisano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 (edytowane) skoro masz to w czym problem założyć i zobaczyć jak będzie chłodziło? bierzesz proca nie kręćliwego, więc też nie potrzebujesz nie wiadomo jakiego chłodzenia, kolega wyżej na średniej jakości spartanie zasuwa i pewnie w grach więcej jak 70 st nie uświadcza W gta 5 nie przekracza nawet 60 stopni a clock wynosi 4.3 GHz na wszystkich wątkach Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Koczak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts