majkolaj 0 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 budżet: 1400/maks 1500zlgdzie zamierzasz dokonać zakupu: Obojętnie gdzie.nowy czy używany: Nowy.preferowany rozmiar wyświetlacza: też obojętnepreferowany system mobilny: Android.do czego będziesz używać urządzenia: Internet, Facebook, Messenger, Snapchat, Instagram, Oglądanie filmów, najważniejsze wymagania: Płynność systemu, wytrzymałość oraz w miarę spoko bateria by wytrzymywala bez problemu od rana do wieczora normalne użytkowanie, nie pogardzę spoko aparatem Ogólnie to przesiadam się z Xperii X compact, w której ''wylał'' mi się ekran. Do tej pory najbardziej rozgladałem się za LG G6 a Samsungiem S7, ale wezmę pod uwagę również inne opcje. Cytuj Link to post Share on other sites
parcu1 0 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Weź pod uwage też Xiaomi Mi6 albo Honor9 Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Rozstrzygałbym tylko pomiędzy S7 a G6. Za G6 przemawia większy wyświetlacz, ma wyższej rozdzielczości aparat i jest to model nowszy. Co do S7 to tutaj wyświetlacz jest bezkonkurencyjny - to sprawdzony, dobrej jakości SuperAmoled. Zdjęcia również prezentują się bardzo dobrze. Ostatecznie G6 może okazać się tańsza w zakupie - aktualnie jest wiele promocji w sklepach takich jak sferis/emag. Cytuj Link to post Share on other sites
majkolaj 0 Napisano 11 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 A jak wygląda sprawa ze wsparciem producenta? Chciałbym ten telefon mieć minimum 2/3 lata, w takiej sytuacji która opcja wydaje się być lepszą? Witam, nastąpiła zmiana planów na telefon chce wydać maks 1000zł. Zastanawiam się nad mi a1 i note 5 plus, która z tych opcji? Znalazłem jeszcze Note 5, warty dopłacenia 200zł? Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Wydajnościowo A1 wypada lepiej ze względu na brak nakładek i czysty system, reszta na plus Note 5 bo ten model bardziej brałbym pod uwagę. Większy ekran bo 6 calowy, 6GB Ramu i zdecydowanie bardziej pojemna bateria 4000mAh. Poza tym to model o rok nowszy względem A1. Cytuj Link to post Share on other sites
sekus007 29 Napisano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Wydajnościowo A1 wypada lepiej ze względu na brak nakładek i czysty system, reszta na plus Note 5 bo ten model bardziej brałbym pod uwagę. Większy ekran bo 6 calowy, 6GB Ramu i zdecydowanie bardziej pojemna bateria 4000mAh. Poza tym to model o rok nowszy względem A1. W którym telefonie jest 6GB ram ?? @majkolaj ja na Twoim miejscu wziąłbym Note 5, jeśli tak duży telefon Ci nie przeszkadza. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts