Grubciosc 0 Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Czy możecie mi podpowiedzieć jakąś obudowę do 450zł? Zasilacz mam Corsair RM650X. Zależy mi aby była w formacie ATX, była z piwnicą , wyciszona jak najlepiej i przewiewna. Bez ledów, nie musi być okna- jak będzie nic nie szkodzi. Mogą być zatoki na CD ale nie musi. Dobrze aby były podstawowe wejscia: UBS, Słuchawkowe itp. najlepiej na górze obudowy. Moje pomysły to: be quiet! Pure Base 600 albo Fractal Design Define C MIDI-Tower. Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Grubciosc Cytuj Link to post Share on other sites
VEGAreed 11 Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Może SilentiumPC Armis AR7 TG-RGB? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 SilentiumPC Armis AR7 TG-RGB Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 A coś bez RGB/ledow? Cytuj Link to post Share on other sites
VEGAreed 11 Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Jeżeli koniecznie nie ma być tych LED-ów (chociaż jest możliwość ich wyłączenia), to proponuję rozejrzeć się za zwykłą wersją SPC Armis AR7 (bez TG-RGB). Proponuję przeczytać/obejrzeć recenzje na ich temat. Jeśli chodzi o wspomniane propozycje wymienione w pierwszym poście, to preferowałbym obudowę od Fractala niż bequieta. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 W sumie duża i przyjemna obudowa. Ja jednak nie potrzebuje tak dużo miejsca mam 2 ssd i to już za dużo . Chciałbym już taka obudowe abym nie musiał zmieniać wiatraków lub też dokupowac innych. Macie jakieś inne propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Panowie SilentiumPC Armis AR7 TG-RGB to nie jest coś czego autor szuka - posiadam i mogę wiele dobrego o niej powiedzieć, ale "wyciszona" to ona nie jest. Cała góra z siatki i bok z hartowanego szkła raczej nie działają korzystnie jeżeli o akustykę chodzi. Wentyle z zestawu to może nie jakaś padlina i dzięki regulacji sterownikiem z zestawu nie są słyszalne, ale to nadal zwykłe sigmy pro 120mm po 25zł (2szt) i jedna 120mm rgb - a na RGB autorowi nie zależy. Zasadniczo jak ktoś szuka cichej obudowy bez okna, zatoki i ledów to szkoda kasy na armisa. Można w tych pieniądzach kupić coś wyciszonego z wyższej klasy wentylami, albo coś sporo tańszego i sobie wymienić wentyle na silent wingsy, albo noiseblockery. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 WOJCIECHU czy możesz mi coś polecić? DARK BASE 700 lub Fractal r6 co myślicie o tych obudowach? DARK BASE 700 lub Fractal r6 co myślicie o tych obudowach? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Taniej masz pax m70 o bardziej stonowanej stylistyce, bez okna, za to z wyciszeniem. Piwnica jest. https://www.silentiumpc.com/pl/products/pax-m70-v2/ Drożej jest wiele konstrukcji, ale szczerze mówiąc aż tak obeznany nie jestem. O SPC mogę się wypowiedzieć bo z nim mam do czynienia. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Chyba się jednak zdecyduje na Fractal Design Define C MIDI-Tower dość dobra cena i ma wszystko czego oczekuje. Czy może ktoś mi powiedzieć czy wiatraki w niej zamontowane dadzą radę czy zamówić odrazu coś lepszego? Jeszcze jedno maksymalna długość kart graficznych do 319mm raczej większość kart wejdzie typu 1080ti? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Wiele wejdzie, ale największe mogą mieć problem. 1080ti jetstream ma 285mm, ale już takie msi 1080ti trio 325mm. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 No to fajnie w takim razie problem rozwiązany mam nadzieję że będę zadowolony z tej obudowy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts