aleks128 4 Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Zastosowanie komputera: Gry, Filmy, Internet, Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 1500 zł/2000 zł jeżeli warto dopłacić Kiedy zamierzam kupić komputer? W ciągu miesiąca Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Nie Specjalne wymagania: jak to mój teść napisał jak najlepsza wydajność za rozsądne pieniądze Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: Telewizor 50 cali w salonie FHD i chyba UHD Których części potrzebujesz?: Tylko "buda" no i system Windowsa 10 Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? nic, ale myślę że klawiatura i myszka to najmniejszy problem Własna propozycja zestawu: nic nie złożyłem bo już nie jestem w branży od jakiś paru lat więc zdaje się na was Cześć wszystkim, dostałem zadanie od teścia żeby złożyć jakąś stacjonarkę z możliwością rozbudowy na przyszłość. Problem polega na tym że dawno już nie siedzę w branży i nie chce złożyć cuda na wzór komputera z allegro . Najlepiej żeby można było zamówić taki komputer z jakiejś strony gdzie od razu go złożą. Tak jak napisałem powyżej treściowi zależy na jak największej wydajności za rozsądne pieniądze z możliwością rozbudowy na przyszłość. Należy doliczyć jeszcze system Windowsa ponieważ nie mam żadnego dostępnego pod ręką. Proszę o jakieś propozycje na platformie Intela i AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Jakiego rodzaju gry tutaj brane są pod uwagę ? Cytuj Link to post Share on other sites
aleks128 4 Napisano 3 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Raczej nic bardziej obciążającego choć myśle że teść chciałby sobie w coś pograć nowszego nie na super ekstra detalach. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 A jakiś używany zestaw z allegro ? Zakup tego systemu bardzo komplikuje tutaj sprawę przy takim budżecie. Jedyne co idzie ogarnąć do G5400 + GT 1030 albo coś integrze Ryzna ale o nowszych grach, to i tak raczej można tutaj zapomnieć, bo to nadal integra. Cytuj Link to post Share on other sites
aleks128 4 Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Jasne wiadomo. Karte graficzną można zakupić w późniejszym terminie. Poczytałem trochę o tym Ryzenie i powiedz mi co będzie lepsze pod kątem przyszłościowego zestawu aby moc go później rozbudować ? Edytowane 4 Czerwca 2018 przez aleks128 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie kajtek. 11370 Napisano 5 Czerwca 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Kwestia tego o jakiej rozbudowie mowa. Jeżeli skupiamy się na samej rozbudowie, to AM4 i Ryzena będą lepszą opcją. 1 x AMD Ryzen 3 2200G /3.5GHz, AM4, BOX/ 1 x AsRock AB350M Pro4 /AMD B350, DDR4, AM4/ 1 x ModeCom Alfa M1 Black (b/z) http://www.esc.pl/images/icons/icon-pc.jpg 1 x XFX Core TS 450W 120mm Bronze 1 x Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper 1 x Toshiba P300 1TB 64MB cache SATA600 7200rpm 1 x Microsoft Windows 10 Home BOX 32/64Bit PL USB Tutaj masz 2044 zł razem z Ryzenem 2200G na B350 z 8 GB DDR4 3000 MHz w dualu. Zasilacz z zapasem mocy pod rozbudowę, dwa wolne sloty na pamięć, obudowa mATX i system w wersji BOX Cytuj Link to post Share on other sites
aleks128 4 Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Super dziękuje za propozycje zestawu myśle ze narazie mu to wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts