Skocz do zawartości

Komputer za 1500 zł/ 2000 zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez kajtek.,

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera: Gry, Filmy, Internet,

• Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 1500 zł/2000  jeżeli warto dopłacić

Kiedy zamierzam kupić komputer? W ciągu miesiąca

Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Nie

Specjalne wymagania: jak to mój teść napisał jak najlepsza wydajność za rozsądne pieniądze :D

Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: Telewizor 50 cali w salonie FHD i chyba UHD

Których części potrzebujesz?: Tylko "buda" no i system Windowsa 10 :)

Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? nic, ale myślę że klawiatura i myszka to najmniejszy problem :)

Własna propozycja zestawu: nic nie złożyłem bo już nie jestem w branży od jakiś paru lat więc zdaje się na was :D

Cześć wszystkim,

dostałem zadanie od teścia żeby złożyć jakąś stacjonarkę z możliwością rozbudowy na przyszłość. Problem polega na tym że dawno już nie siedzę w branży i nie chce złożyć cuda na wzór komputera z allegro :D. Najlepiej żeby można było zamówić taki komputer z jakiejś strony gdzie od razu go złożą. Tak jak napisałem powyżej treściowi zależy na jak największej wydajności za rozsądne pieniądze z możliwością rozbudowy na przyszłość. Należy doliczyć jeszcze system Windowsa ponieważ nie mam żadnego dostępnego pod ręką. Proszę o jakieś propozycje na platformie Intela i AMD. :)

A jakiś używany zestaw z allegro ? Zakup tego systemu bardzo komplikuje tutaj sprawę przy takim budżecie. Jedyne co idzie ogarnąć do G5400 + GT 1030 albo coś integrze Ryzna ale o nowszych grach, to i tak raczej można tutaj zapomnieć, bo to nadal integra. 

Jasne wiadomo. Karte graficzną można zakupić w późniejszym terminie. Poczytałem trochę o tym Ryzenie i powiedz mi co będzie lepsze pod kątem przyszłościowego zestawu aby moc go później rozbudować ?

Edytowane przez aleks128
  • Rozwiązanie

Kwestia tego o jakiej rozbudowie mowa. Jeżeli skupiamy się na samej rozbudowie, to AM4 i Ryzena będą lepszą opcją. 

1 x  AMD Ryzen 3 2200G /3.5GHz, AM4, BOX/ 1 x  AsRock AB350M Pro4 /AMD B350, DDR4, AM4/ 1 x  ModeCom Alfa M1 Black (b/z) http://www.esc.pl/images/icons/icon-pc.jpg 1 x  XFX Core TS 450W 120mm Bronze 1 x  Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper 1 x  Toshiba P300 1TB 64MB cache SATA600 7200rpm 1 x  Microsoft Windows 10 Home BOX 32/64Bit PL USB

Tutaj masz 2044 zł razem z Ryzenem 2200G na B350 z 8 GB DDR4 3000 MHz w dualu. Zasilacz z zapasem mocy pod rozbudowę, dwa wolne sloty na pamięć, obudowa mATX i system w wersji BOX