Zawik 2 Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Tylko, że CS:GO to nie jest jakoś bardzo wymagająca gra z tego co wiem. Mi to nie przeszkadza, skoro i tak mam słuchawki jak gram. Z czasem się pewnie przyzwyczaję, ale skok ze zintegrowanej jak dedykowaną jest odczuwalny. Dzisiaj może jeszcze coś pokombinuję w software Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Ustaw sam w Wattmanie krzywą temperatur i prędkość obrotowa wentylatora (wyrażoną w % maksymalnej prędkości). No i UV Cytuj Link to post Share on other sites
Zawik 2 Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Na razie się nie będę bawił bo jeszcze coś zepsuję Cytuj Link to post Share on other sites
Pastew 0 Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Zdam wrażenia że swojego zakupu. Jednak zdecydowałem się na Asus ROG Strix RX 570 4GB, bo był za 999zł w promocji w xkom i jestem z tego zakupu bardzo zadowolony. W życiu nie kupię już karty bez adaptive sync, FreeSync robi robotę. Dodatkowo okazało się że działa on na zakresie 40-75 Hz. Co do konkretnego modelu - Wiedźmin 3 nie spada poniżej 50 klatek na sekundę, najczęściej okolice 55. Wszystko na ultra, 1080p tylko hairworks wyłączone, temperatura około 70 stopni. Oprócz tego grałem w Rocket League i Overwatch, tam oczywiście wszystko bez problemu można ustawić na full. Karta współpracuje z ryzenem 2600 na płycie MSI b350 pcmate, do tego ram 3000MHz od Goodram. Polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 No! To jeszcze UV, OC i jest rx 480 (wydajność). Cytuj Link to post Share on other sites
Pastew 0 Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Póki co myślę o wymianie zasilacza. Kupiłem używaną obudowę beQuiet Pure Base 600 z zamontowanym już zasilaczem Corsair VS 550W. Głośność obudowy jest w porządku, ale zasilacz jest wg. mnie dziwnie głośny. Myślę nad wymianą na SeaSonic Focus Plus Gold 550W (SSR-550FX), myślicie, że to będzie dobry wybór? Zależy mi, żeby zwłaszcza podczas "oglądania pulpitu" był bezgłośny, a ma on tryb półpasywny. Drugi do wymiany będzie cooler CPU, bo też wydaje mi się dziwnie głośny. Używam stockowego chłodzenia dołączonego do Ryzena 2600 (Wrath Spire), ale tu jeszcze nie orientowałem się w co zainwestować. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Pytanie o budżet jeszcze pozostaje, bo akurat naprawdę dobre AC, tyle że używane, da się dostać w naprawdę śmiesznych pieniądzach (np http://forum.benchmark.pl/topic/264760-be-quiet-dark-rock-3/ który na allegro kosztuje prawie 100 pln więcej - a przystawke do AM4 BQ wysyłał swego czasu za darmo). Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Rebelmind Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts