Jaskrowy 0 Napisano 17 Maja 2018 Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Witam, parę dni temu komputer "wyskoczył" mi z informacją, iż jest mało miejsca na dysku (F:). Nie powiem, trochę mnie to zdziwiło, z racji że nie miałem takiej partycji. Zaglądam do "komputer" i co widzę? Dodatkową, świeżo co utworzoną partycję (F:) z 42,1 MB wolnego miejsca z 449 MB ogólnych, z czego nie widać tam żadnych plików, a komputer mnie napastuje co 3 min. powiadomieniami by "wyczyścić dysk (F:)"... Liczę na Waszą pomoc PS Załączam screeny: https://imgur.com/a/u8IJgwE Cytuj Link to post Share on other sites
marcinbar 11 Napisano 17 Maja 2018 Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Zapewne jest to partycja tworzona przy instalacji systemu. Kliknij prawym myszy w "Ten komputer" i Zarządzaj. Następnie Zarządzenie dyskami i kliknij znowu prawym myszy ta partycje "(F:)". Wybierz Zmień literę dysku i ścieżki... potem usuń i powinno być ok. Cytuj Link to post Share on other sites
bimbrownik03 97 Napisano 17 Maja 2018 Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Tą literę można usunąć tylko przez wiersz poleceń, z menadżera dysków nie ma do niej dostępu. Miałem to samo, skontaktowałem się z infolinią Microsoftu, połączyli się zdalnie z moim komputerem i załatwili problem. Jeżeli nie chcesz im udzielać dostępu, to poszukaj jak usunąć literkę dysku przez CMD. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jaskrowy 0 Napisano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Tak jak Bimbrownik wyżej powiedział, przy dysku (F:) nie mam takich uprawnień, jakie mam np co do (C:). (https://imgur.com/a/wnRdFgQ) Tą literę można usunąć tylko przez wiersz poleceń, z menadżera dysków nie ma do niej dostępu. Miałem to samo, skontaktowałem się z infolinią Microsoftu, połączyli się zdalnie z moim komputerem i załatwili problem. Jeżeli nie chcesz im udzielać dostępu, to poszukaj jak usunąć literkę dysku przez CMD. Jeżeli zrobię to samemu, to nie narobię niczego złego? Bym formatować nie musiał, bo mam tu sporo ważnych plików. Cytuj Link to post Share on other sites
marcinbar 11 Napisano 17 Maja 2018 Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 (edytowane) To może przez diskpart. Uruchom go jest w "C:\Windows\System32" lub wpisz w cmd "diskpart" Wpisz "list volume" Wybierz partycje z tą litera np. "select volume 3" Potem "remove letter=F" A jak się nie uda to może spróbuj jakimś programem np minitool partition wizard Edytowane 17 Maja 2018 przez marcinbar 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jaskrowy 0 Napisano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Udało się, dziękuje Wam obu za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts