jawortm23 0 Napisano 14 Maja 2018 Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Siema ide sformatować koledze komputerProblem w tym, że ja mam tylko dysk hdd na win10 a on posiada jeszcze ssd na którym stoi tylko systemI zawsze odpalam pendrive'a i instalka czyści sterowniki etc i już, a jak to wygląda z 2 dyskami?Na ssd jest sytem hdd gryjak podepnę pendrivea samo się to zrobi gdzie chce zainstalować win? czy odłączyć hdd na ten czas? bo wtedy tylko ssd wykryje? bo chce w 100% dobrze mu to zrobić a nie czasem 2 systemy xD Cytuj Link to post Share on other sites
Mandalorian 77 Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Z poziomem twojej wiedzy o instalowaniu systemu, to się lepiej w ogóle za to nie zabieraj... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 25 Maja 2018 Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 Witam. Najlepiej odłącz hdd i na samym ssd zainstaluj system potem podepnij hdd i w zarządzaniu systemem (prawym na mój komputer-> zarządzaj->magazyn->zarządzanie dyskami) pozmieniaj literki napędów żeby było ładnie po kolei i już. Oczywiście dyski rozłączaj przy wyłączonym komputerze. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej21 2 Napisano 25 Maja 2018 Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 (edytowane) Witam Zrób jak mówi koleżanka, no i oczywiście c:\format , a dalej to bułka z masłem. Potem numerek instalacji.Język polski (programisty) zegar i koniec. Jeszcze jedno, dysku ssd gdzie ma gry nie ruszaj. Formatuj tylko, hdd.Ssd odepnij lub odepnij taśmę, żeby komputer go nie widział. Edytowane 25 Maja 2018 przez Maciej21 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts