Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć chciałem zapytać czy poniżej przedstawiony komputer sie do czegoś nadaje i czy poradzi sobie z grami typu wiedźmin 3 LOL CS GO i jakieś gta no i czy mogę zacząć bawić sie na nim w programowanie 

I jeszcze co mógłbym zmienić w tym zestawie  

KOSZT TO 1900 ZŁ ale kuzyn sprzedaje to może sie z nim dogadam za trochę niższą cenne :D

Procesor: Intel Core I5-4570, 3.2GHz, 6MB
Płyta główna: Gigabyte GA-Z97X-SLI
Ram: Crucial 4x2GB 1600MHz Ballistix Sport CL9
Karta Graficzna: Msi gtx 770 2gb DDR5
Zasilacz: Cooler Master V750 750W pół modularny 80+ gold
Chłodzenie CPU: SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2
Dysk SSD: Crucial MX300 275GB SATA M.2 (Gwarancja 26msc)
Dysk HDD: Seagate 3.5" 320GB 7200RMP
Dysk HDD: WD BLUE 2.5" 500GB 5400RMP
Obudowa: Zelman Z3 Plus (Biała) (Brak jednej nóżki)
Karta Dźwiękowa SOUND BLASTER AUDIGY FX SB1570
Klawiatura: Modecom Volcano LanParty (Gwarancja 18msc)
Myszka:Corsair Katar+Podkładka Corsair MM100 (Gwarancja 18msc)

Edytowane przez jantek152

Zaproponowana cena niezła, chociaż żadna okazja jak za sprzedaż w całości (Proc 350, płyta 300, ram 150, karta 400, zasilacz 150 (200?) cooler 70, SSD 300, HDD 100, buda 70 plus dodatki i robi się 1900) Pograsz na tym w wymienione gry przy rozsądnych detalach - brat ma 3470 z gtx770 i ograł wieśka, GTA, PUGB nie narzekając szczególnie. LOL i CS'go będą śmigać aż miło.

Z drugiej strony za podobną kwotę można kupić trochę biedniejszy jeżeli chodzi o dodatki (brak SSD, dźwiękówki, klawiatury i myszki) ale nowy (nie licząc karty) mocniejszy i przyszłościowy zestaw na intelu i3 8100. Z używaną 1050 powinno zmieścić się w granicach 2000zł lecąc po kosztach. 

Ja właśnie stoję przed takim wyborem... musiałem się pożegnać z laptopem i "na szybko" potrzebuje skrzynki (mam jakiś stary monitor 900p + mysz z laptopa) do 2000. I tutaj pojawia się dylemat: słabszy z możliwością rozbudowy w przyszłości (np. za 2 miesiące monitor FHD, za 3msc. proc, a pod koniec roku nowa grafika) czy może coś z używek (trochę wydajniej, ale za to tu i teraz). Na chwile obecną gram w 4 gry (wiesiek 3 , gta 5, fortnite oraz pubg)

Ja właśnie stoję przed takim wyborem... musiałem się pożegnać z laptopem i "na szybko" potrzebuje skrzynki (mam jakiś stary monitor 900p + mysz z laptopa) do 2000. I tutaj pojawia się dylemat: słabszy z możliwością rozbudowy w przyszłości (np. za 2 miesiące monitor FHD, za 3msc. proc, a pod koniec roku nowa grafika) czy może coś z używek (trochę wydajniej, ale za to tu i teraz). Na chwile obecną gram w 4 gry (wiesiek 3 , gta 5, fortnite oraz pubg)

z tego co mówią mi znajomi to rozbudowę sie nie opłaca ale sam nie jestem pewny to zależy chyba od tego czy części nowe czy może jakieś okazje z stronek :D

Zaproponowana cena niezła, chociaż żadna okazja jak za sprzedaż w całości (Proc 350, płyta 300, ram 150, karta 400, zasilacz 150 (200?) cooler 70, SSD 300, HDD 100, buda 70 plus dodatki i robi się 1900) Pograsz na tym w wymienione gry przy rozsądnych detalach - brat ma 3470 z gtx770 i ograł wieśka, GTA, PUGB nie narzekając szczególnie. LOL i CS'go będą śmigać aż miło.

Z drugiej strony za podobną kwotę można kupić trochę biedniejszy jeżeli chodzi o dodatki (brak SSD, dźwiękówki, klawiatury i myszki) ale nowy (nie licząc karty) mocniejszy i przyszłościowy zestaw na intelu i3 8100. Z używaną 1050 powinno zmieścić się w granicach 2000zł lecąc po kosztach. 

czyli mówisz, że warto kupić ale mogę znaleźć coś lepszego 

a gdybym chciał np kupić ten cały zestaw i szukać okazji do ramu np 2x4g opłaca się  czy nie będzie aż takiej różnicy no i jeszcze czy gdybym chciał wymienić grafikę tak do pół roku czasu to wtedy sie opłaca ?