Skocz do zawartości

Tania grafika do FHD TV-filmy hd

Recommended Posts

Hej, jak w temacie poszukuję taniej (max 150zł) grafiki do komputera "telewizyjnego", co grafa ma robić?,

-generować pulpit

-wyświetlać zdjęcia

-wszelkiej maści wideo w 720p lub 1080p

-przesłać dźwięk po HDMI

-chłodzenie pasywne

-i ofc zasilanie wyłącznie z portu PCIe

Jako, że buda jeszcze nie wybrana preferuję konstrukcje tzw. low-profile. Myślę, że 512MB DDR3 musi mieć, wiem ze do wyświetlania mogłaby i mieć DDR2, ale ich nie che :rotfl:

Tak szukałem i znalazłem np Radeona 5450 od MSI, lub jakiś GF, nie wiem GT210, GT220??

bym zapomniał, grafa będzie się kolegować z e2160, gigusiem mATX, i dwoma gigami ramu, napędzane wszystko Fortrone'm 400:)

pzdr

D.A.K --> kominujesz jak kon pod gore, przeciez 5450 mozna kupic NOWE za lekko ponad 110 zl ;p, a jak kolega znajdzie w miesice swoim to nie bedzie placic za przesylke :rotfl:

UPDATE: misiek12_sdz --> juz podal dokladnie linka ;] post wyzej

bierz hd5450 z aktywnym chłodzeniem ostanio kumplowi coś takiego składałem

najlepiej od gigabyte albo sapphira bo praktycznie są nie słyszalne dla ucha a film w full hd B-R bez problemu odtworzą (do tego są stworzone)

GT210 i GT220 sobie odpuść bo zapłacisz za napis NVidia i są z deczka głośniejsze

Hej, dzięki za linki:) jestem w sumie zdecydowany na 5450, z 512 lub więcej(?) GDDR3, albo od MSI albo od HIS'a, oba pasywne.

Dzięki za pomoc, jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje, śmiało. Bądź ma na sprzedaż 5450 :rotfl:

pzdr

odpuść sobie pasywke w tym segmęcie aktywne chłodzenie nawet przy bardzo obciążonej karcie chodzi cicho a przynajmniej nie bedzie ci sie gotować w małej obudowie

jak już ci napisałem hd5450 od gigabyte i sapphira testowałem i nawet przy Full HD B-R jest niesłyszalna!!

Te wszystkie 5450 z aktywnym chłodzeniem mają takie strasznie małe wentylatorki, i mam obiekcje czy takie coś małego może być ciche, jeszcze się porozglądam, raczej gdzieś na mieście będę się starał kupić. A czy warto dopłacać do giga pamięci czy brać pół? (ofc ddr3).

pzdr

• 2 tygodnie później...

Pierwsza ma wyzse oznaczenie numeryczne : 10 zamiast 08, specyfikacja jest obu kart taka sama, chociaz na tej stronie widnieja inne opisy. wersja pierwsza to pewnie jakas tam "odswiezona" ale niczym si nie rozni :rotfl: