kev1n693 0 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Witam serdecznie, napotkałem niedawno problem. Otóż komunikatorem którego używam jest - teamspeak3, nikt się ze znajomych na mój mikrofon nie skarżył, lecz gdy używamy mikrofonu np. w grze lub w tescie w windowsie to slychac straszne "szumy, zgrzyty, burczenie..". Mikrofon jest od słuchawek - Hyperx Cloud 1. Mam je bezpośrednio podłączone do karty dźwiękowej - Asus Xonar DGX. Karta dźwiękowa włożona jest do pcie1_3 (jakoś tak w pc). Probówałem ściszać mikrofon, zmieniać coś w ustawieniach lecz nic nie dało.. może coś nie tak z kartą dźwiękową? lecz tylko z mikrofonem jest coś nie tak, dźwięk jest idealny. Proszę o jakieś rady wskazówki. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Jak się nikt nie skarży to po co kombinować. Z mikrofonami to jest różnie. Weźmy np. Takiego zalmana jedni mówią że jest super wszystko czysto pięknie i głośno. Inni że drama i badziewie. Wpływ na to ma dużo czynników od zasilacza po Microfon i ew jakieś źródła prądu w okolicy kompa Cytuj Link to post Share on other sites
kev1n693 0 Napisano 7 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Zapomniałem dodać, że komunikując się z innymi ludźmi na innych platformach właśnie im to bardzo przeszkadza. Na teamspeak3 nie jest tak źle gdyż w ustawieniach są takie pomocne opcje typu wyciszanie echa, szumów itd.. może warto by zainwestować w jakiś osobny mikrofon? W jakiej cenie dostanę mikrofon dobrej jakości, założyć nowy temat? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Musiał byś kupić jakiś pojemnościowy na sub. Tylko nie ma gwarancji że twoja płyta nie "sieje" zaklucen na porty USB i że w sumie to niewiele się poprawi. A w sterownikach od karty dźwiękowej nie masz wyciszania szumów itd? Cytuj Link to post Share on other sites
kev1n693 0 Napisano 7 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Nie ma czegoś takiego, jedynie jest - Microphone boost, Front Mic i Microphone (mniej wiecej) wszystko włączałem wyłączałem nic się nie zmieniało. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 No to najlepiej jak by się jakiś użytkownik karty wypowiedział ja nie miałem z nią styczności. Może inne sterowniki Cytuj Link to post Share on other sites
kev1n693 0 Napisano 7 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Mam okazję kupić mikrofon od znajomego - Mxl 990. Czy ktoś używał zna może coś o nim powiedzieć? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Moc dobry tylko musisz mieć do niego interfejs Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts