Skocz do zawartości

Co myślicie?

Recommended Posts

Otóż dozbierałem trochę kasy i postanowiłem poszukać jakiegoś HD6870. Myślę, że będzie to karta optymalna i najbardziej opłacalna do mojego zestawu. :)

Moje pytanie dotyczy bardziej sklepu, w którym chcę ją kupić (gdyż tam jest niewiarygodnie tania). Mianowicie, co sądzicie o sklep.sferis.pl ? Cena tego radka to 679zł brutto, więc na prawdę wyśmienicie dla mnie. (jeszcze stówkę dozbierać ;)) Czytałem opinie sklepu i są raczej pozytywne. Może miał ktoś styczność??

PC:

Phenom II 955 C3 - stock (może kiedyś lekko pomnożnikuję)

2Gb GoodRam CL8

MSI 870-C45

Fortron FSP460-GHN 460W (powinien spokojnie starczyć co? :) )

Do tego dysk na ATA i za jakiś miesiąc drugi dysk SATA II.

Pozdrawiam. ; )

Ja odbierałem osobiście w ich sieci tydzień temu kartę grafiki, transakcja sprawna i bezproblemowa (w końcu Sferis to marka Action :)). Co do opinii o 6870 powiem tak jest cieplejszy i przy tym bardziej prądożerny niż 6950. Cena 680 zł jest bardzo kusząca jednakże zauważ że już w chwili obecnej masz np Gigabyte GTX 560Ti po ok 800-820 i moim zdaniem to byłoby lepszym optimum. Nawet sięgając po tańsze konstrukcję wyposażone w jeden wentylator. A tak między nami ramu Ci nie braknie ? Granice przyzwoitości teraz to 3 GB :)

Szczerze to nawet nie wiem, czy mi brakuje. ; )

Bo jadę na hd4350 PCI! Nawet nie jestem w stanie wypróbować możliwości kompa. Sprzedam Pleja2 i dokupię. Bardzo byłem napalony na gtx560ti, ale myślę, że te ~7 klatek przeżyję tym bardziej, że gram w 1680x1050 (i niżej ;>). Max. to 700zł (w tym już i tak dołożyłem także nie ma opcji więcej). :)

Mają tam jeszcze po dobrej cenie 5870 tylko że ... sam wiesz zasilacz :). Wiem coś o tym jeszcze tydzień temu grałem na integrze (HD 4290) w BC2 na ~20-24 fps (choć w tym przypadku grałem bo po zmianie grafy już nie mogę z powodu wieszającego się battlefielda :))

Sam miałem kupić 6870 bo to niezła karta tylko weź proszę Szafira żebyś nie ogłuchł zupełnie ;P