kolbooc 0 Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam. Co do mojego (jeszcze nie istniejącego kompa) mam dość ambitne plany, niestety jak wiadomo Radeon sam sobie ze wszystkim nie da rady, a zwłaszcza z PhysX'em, więc aby mu nie było smutno i nie czuł się zbyt osamotniony postanowiłem (co prawda w dalszej przyszłości, czyli za jakieś może 2-3 miechy, jak już poskładam kompa i dozbieram trochę kasy) dokupić mu kolegę GeForce'a który by mu pomógł w jego ciężkiej pracy karty graficznej, stąd też tytuł . I tu jawią się pewne problemy , otóż jak powszechnie wiadomo rodzice GeForce'a i Radeona nie pałają do siebie miłością i niestety zła matka nVidia postanowiła zablokować PhysX przy wykrytym Radeonie, i tu moje pierwsze pytanie, nie jestem zbyt w temacie sterów nVidii i czy może mi ktoś powiedzieć czy dalej blokuje ona używanie swoich kart tylko do PhysX'a??? Drugie pytanie która karta zielonej strony świata będzie najlepsza do tandemu z Radełonem 6850 , oczywiście w rozsądnych granicach cenowych. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 http://forum.pclab.pl/topic/390173-Radeon-GeForce-CrossSLI-PhysX-%3B/ Zmodyfikowane sterowniki i jedziesz Ale i tak, lepiej by było dołożyć do lepszej karty, chłodzenia na procka(celem OC), czy coś bo wydanie tyle kasy do kilku tytułów świetnym pomysłem nie jest Ale jeśli już - to proponowałbym coś w okolicach 9800GT. Cytuj Link to post Share on other sites
kolbooc 0 Napisano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 9800 powiadasz pan... hmm tak się zastanawiam czy 8800 to nie byłby tańszy ekwiwalent 9800 (w końcu ponoć rebrandowany GPU w obu jest)... co do dołożenia do karty to ona już sobię siedzi u mnie w domu i zdycha z bezużyteczności więc raczej do niej nie dołożę, a PhysX'a fajnie by było mieć. Co do chłodzenia procka mam trochę niekonwencjonalne plany :D. Cytuj Link to post Share on other sites
Promilus 25 Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 8800GS i kręcić shadery albo 8800GT. Ewentualnie jakiś GT240 i to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
woj123 0 Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 najlepiej będzie jak powiesz nam ile możesz przeznaczyć na matke/nVidie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts