Skocz do zawartości

Radeon w SLI :D

Recommended Posts

Witam.

Co do mojego (jeszcze nie istniejącego kompa) mam dość ambitne plany, niestety jak wiadomo Radeon sam sobie ze wszystkim nie da rady, a zwłaszcza z PhysX'em, więc aby mu nie było smutno i nie czuł się zbyt osamotniony postanowiłem (co prawda w dalszej przyszłości, czyli za jakieś może 2-3 miechy, jak już poskładam kompa i dozbieram trochę kasy) dokupić mu kolegę GeForce'a który by mu pomógł w jego ciężkiej pracy karty graficznej, stąd też tytuł :) .

I tu jawią się pewne problemy , otóż jak powszechnie wiadomo rodzice GeForce'a i Radeona nie pałają do siebie miłością i niestety zła matka nVidia postanowiła zablokować PhysX przy wykrytym Radeonie, i tu moje pierwsze pytanie, nie jestem zbyt w temacie sterów nVidii i czy może mi ktoś powiedzieć czy dalej blokuje ona używanie swoich kart tylko do PhysX'a???

Drugie pytanie która karta zielonej strony świata będzie najlepsza do tandemu z Radełonem 6850 , oczywiście w rozsądnych granicach cenowych.

http://forum.pclab.pl/topic/390173-Radeon-GeForce-CrossSLI-PhysX-%3B/

Zmodyfikowane sterowniki i jedziesz :)

Ale i tak, lepiej by było dołożyć do lepszej karty, chłodzenia na procka(celem OC), czy coś bo wydanie tyle kasy do kilku tytułów świetnym pomysłem nie jest :)

Ale jeśli już - to proponowałbym coś w okolicach 9800GT.

9800 powiadasz pan... hmm tak się zastanawiam czy 8800 to nie byłby tańszy ekwiwalent 9800 (w końcu ponoć rebrandowany GPU w obu jest)... co do dołożenia do karty to ona już sobię siedzi u mnie w domu i zdycha z bezużyteczności więc raczej do niej nie dołożę, a PhysX'a fajnie by było mieć. Co do chłodzenia procka mam trochę niekonwencjonalne plany :):D:D.