beniu007 2 Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Witam. Chciałem was prosić o poradę odnośnie opaski czy smartwatch. Służyć ma do powiadomię. Pulsometr, krokomierz.godzina,monitoring snu. Dużo biegam i wole bez smartfona,dlatego kroki i dystans, potem przesłanie dystansu kroków do aplikacji samsung Health. Oraz do dobrych powiadomień czy ktoś dzwoni czy SMS przyszedł. Mam dwa takie typy: Xiaomi Amazfit Bip oraz Xiaomi Mi Band 2 Ewentualnie co proponujecie. Dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Kroniki 12 Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 W maju minie rok odkąd kupiłem Mi Band 2, kosztowało mnie to 70 zł z chin i do tej pory jedyne na co mogę ponarzekać to rozciągnięty pasek (fasolka zaczęła się wysuwać z niego) - kupiłem nową za niecałe 4 zł z chin. Opaska działa jak należy - przestałem używać jakiegoś monitora snów itd. Kroki i dystans liczy, powiadomienia pokazuje (można już skonfigurować aby nawet wyświetlała się treść sms), jak dotąd nie przydarzyło się aby opaska się rozłączyła z telefonem, wszystko działa jak należy, mogę polecić. Baterię ładuję co 11 dni, rozładowuje się stabilnie od dnia zakupu. Mi więcej nie potrzeba od takiego gadżetu. Cytuj Link to post Share on other sites
beniu007 2 Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Dzięki za pomoc. A jak się przedstawia sytuacja gdzie zostawiasz smart fona i idziesz biegać do sklepu itp. Czy można poźniej przesłać informację o ilości kroków,przebytym dystansie itp do aplikacji samsung Health. Cytuj Link to post Share on other sites
Kroniki 12 Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Nie wiem, nie korzystam z SHealth mimo telefonu samsunga. Na pewno wszystko się zapisuje do aplikacji z opaski, więc do SHealth też powinno. Robi się synchronizacja przez 30 sekund i masz wszystkie dane na telefonie zebrane podczas "rozłąki" opaski z telefonem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts