Skocz do zawartości

Karta graficzna wyłącza monitor podczas grania

Recommended Posts

No miałem już 2 różne modele tego Seasonic`a więc raczej problem po stronie karty tylko bardziej interesuje mnie to czemu na starym zasilaczu nie ma z nią problemów a na nowych jest.

Edit:

No i sklep odesłał mi uszkodzony zasilacz z komentarzem, że serwis zewnętrzny oraz wewnętrzny nie stwierdził opisywanych przez mnie usterek :(

Zostaję więc z uszkodzonym zasilaczem za 300 zł, z którym nie wiem co mam  teraz zrobić :(

No i sklep odesłał mi uszkodzony zasilacz z komentarzem, że serwis zewnętrzny oraz wewnętrzny nie stwierdził opisywanych przez mnie usterek
Miałem taką samąodpowiedź z zasilaczem Seasonic i GTX 970 tylko, że wyłączało cały zestaw. Po ponownej reklamacji sklep wymienił mi zasilacz na Corsaira i problem się rozwiązał.Jeżeli zestaw działa na innym zasilaczu bez zarzutu to ewidentnie wina zasilacza, a sklep szuka sposobu wymigania się.  

Miałem taką samąodpowiedź z zasilaczem Seasonic i GTX 970 tylko, że wyłączało cały zestaw. Po ponownej reklamacji sklep wymienił mi zasilacz na Corsaira i problem się rozwiązał.Jeżeli zestaw działa na innym zasilaczu bez zarzutu to ewidentnie wina zasilacza, a sklep szuka sposobu wymigania się. 

Też wydaje mi się, że esc.pl miga się z tym zgłoszeniem. Zadzwonię i zobaczę to można z tym zrobić bo jeżeli na starym wysłużonym CM wszystko śmiga to odrzucanie reklamacji jest bezpodstawne.

Znalazłem w internecie dużo postów użytkowników, którzy również mają problem z tym zasilaczem a mają kartę gtx 970. Wygląda na to, ze Seasonic ma niewystarczającą moc ale nie wgryzłem się jeszcze dokładnie w ten problem. Tak czy inaczej poproszę o wymianę zasilacza na inny. Jaki możecie mi polecić?