smoke 167 Napisano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Ma 5 lat gwarancji więc jeszcze pociągnie. Z jaką kartą graficzną sprzedajesz ten zestaw ? Cytuj Link to post Share on other sites
q3sniper 13 Napisano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Stary zestaw na i54460 z gtx 970. Cytuj Link to post Share on other sites
smoke 167 Napisano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Jeśli na G550M nie wyłącza Ci się monitor, będzie to problem sprzętowy. Jedyne co możesz zrobić to sprawdzić w pobliskim serwisie komputerowym kartę i zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
q3sniper 13 Napisano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 No miałem już 2 różne modele tego Seasonic`a więc raczej problem po stronie karty tylko bardziej interesuje mnie to czemu na starym zasilaczu nie ma z nią problemów a na nowych jest. Edit: No i sklep odesłał mi uszkodzony zasilacz z komentarzem, że serwis zewnętrzny oraz wewnętrzny nie stwierdził opisywanych przez mnie usterek Zostaję więc z uszkodzonym zasilaczem za 300 zł, z którym nie wiem co mam teraz zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 No i sklep odesłał mi uszkodzony zasilacz z komentarzem, że serwis zewnętrzny oraz wewnętrzny nie stwierdził opisywanych przez mnie usterek Miałem taką samąodpowiedź z zasilaczem Seasonic i GTX 970 tylko, że wyłączało cały zestaw. Po ponownej reklamacji sklep wymienił mi zasilacz na Corsaira i problem się rozwiązał.Jeżeli zestaw działa na innym zasilaczu bez zarzutu to ewidentnie wina zasilacza, a sklep szuka sposobu wymigania się. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 https://www.google.pl/search?q=ustawienie+sposobu+pracy+zasilacza+w+biosie&oq=ustawienie+sposobu+pracy+zasilacza+w+biosie&aqs=chrome..69i57.23343j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 - poczytaj tutaj trochę,może to chodzi o jakieś ustawienia pracy zasilacza w biosie ? Cytuj Link to post Share on other sites
q3sniper 13 Napisano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Miałem taką samąodpowiedź z zasilaczem Seasonic i GTX 970 tylko, że wyłączało cały zestaw. Po ponownej reklamacji sklep wymienił mi zasilacz na Corsaira i problem się rozwiązał.Jeżeli zestaw działa na innym zasilaczu bez zarzutu to ewidentnie wina zasilacza, a sklep szuka sposobu wymigania się. Też wydaje mi się, że esc.pl miga się z tym zgłoszeniem. Zadzwonię i zobaczę to można z tym zrobić bo jeżeli na starym wysłużonym CM wszystko śmiga to odrzucanie reklamacji jest bezpodstawne. Znalazłem w internecie dużo postów użytkowników, którzy również mają problem z tym zasilaczem a mają kartę gtx 970. Wygląda na to, ze Seasonic ma niewystarczającą moc ale nie wgryzłem się jeszcze dokładnie w ten problem. Tak czy inaczej poproszę o wymianę zasilacza na inny. Jaki możecie mi polecić? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts