Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Witam poszukuję słuchawki za ok 100 z mikrofonem ponieważ podczas nasłuchiwania mój mikrofon strasznie buczy i kompletnie po wielu forach nie wiedzą jaki może być problem oto moje wybory Słuchawki Tracer 7.1 HYDRA, Creative Sound Blaster Blaze Słuchawki Sharkoon Skiller SGH2 Sennheiser PC 8 USB co innego polecacie lub które z tych są najlepsze? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Witam poszukuję słuchawki za ok 100 z mikrofonem ponieważ podczas nasłuchiwania mój mikrofon strasznie buczy i kompletnie po wielu forach nie wiedzą jaki może być problem oto moje wybory Słuchawki Tracer 7.1 HYDRA, Creative Sound Blaster Blaze Słuchawki Sharkoon Skiller SGH2 Sennheiser PC 8 USB co innego polecacie lub które z tych są najlepsze? Hiper x Cloud (wersja pierwsza) lub superluxy hmc631. Do obu trzeba niestety dopłacić nic poniżej tych słuchawek niestety polecić nie mogę bo będzie to zwyczajny szrot i wyrzucenie pieniędzy w błoto Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaWitam poszukuję słuchawki za ok 100 z mikrofonem ponieważ podczas nasłuchiwania mój mikrofon strasznie buczy i kompletnie po wielu forach nie wiedzą jaki może być problem oto moje wybory Słuchawki Tracer 7.1 HYDRA, Creative Sound Blaster Blaze Słuchawki Sharkoon Skiller SGH2 Sennheiser PC 8 USB co innego polecacie lub które z tych są najlepsze? Hiper x Cloud (wersja pierwsza) lub superluxy hmc631. Do obu trzeba niestety dopłacić nic poniżej tych słuchawek niestety polecić nie mogę bo będzie to zwyczajny szrot i wyrzucenie pieniędzy w błoto Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 nie mam tyle kasy mam sony od wielu za 70 zł kupione i sprawują się świetnie Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 To ISK 580 i Microfon zalmana Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) To ISK 580 i Microfon zalmana ale chciałem kupić wszystko razem bo testowałem wiele mikrofonów i zawsze mi buczy i może coś się gryzie dlatego też może wezmę sobie coś na usb nie na jackach, nie wiem też czy karta dźwiękowa czegoś nie psuje asus xonad dg? link do kanału https://www.youtube.com/channel/UCFycqM6IGrjboZ0Nv5umtMQ Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 To nie ma nic co z czystym sumieniem mogę Ci polecić masz dzwiekowke dg i chcesz kupić słuchawki na usb serio? (pomijając to że każde słuchawki na usb to drama ) Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) to nie będzie mi to współgrało z kartą dźwiękową? a może być tak że karta dźwiękowa powoduję buczenie mikrofonu? Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 To nie ma nic co z czystym sumieniem mogę Ci polecić masz dzwiekowke dg i chcesz kupić słuchawki na usb serio? (pomijając to że każde słuchawki na usb to drama ) Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 to nie będzie mi to współgrało z kartą dźwiękową? Jeśli kupisz USB to nie będzie miało w ogóle związku z dźwiękówką. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Jak masz słuchawki z usb to masz wbudowana w nie jakaś najtańsza kartę dźwiękow i to ona jest używana. Może masz problemy z masą(uziemieniem) albo to wina płyty głównej i problemy z za lila iem i zaklucenuami na porcie PCI. Przyczyn może być wiele sprawdzałem te Microfon na innych kompach? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 no dobra Jeśli kupisz USB to nie będzie miało w ogóle związku z dźwiękówką. no dobra ale ten temat buczenia czy xonar dg może powodować? boję się że kupie na jacki i znowu będzie buczeć Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Pisałem sama karta nie powinna ale jest wiele czynników przez które takie zaklucenua mogą być np. Jakikolwiek Transformator przy kablu od Microfon zaklucenua z płyty głównej itd itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak masz słuchawki z usb to masz wbudowana w nie jakaś najtańsza kartę dźwiękow i to ona jest używana. Może masz problemy z masą(uziemieniem) albo to wina płyty głównej i problemy z za lila iem i zaklucenuami na porcie PCI. Przyczyn może być wiele sprawdzałem te Microfon na innych kompach? sprawdzałem wiele mikrofonów i ciągle to samo muszę właśnie sprawdzić czy te moje mikrofony jak działają na innych ale z tego co wiem moim znajomym od których pożyczyłem nie buczy Pisałem sama karta nie powinna ale jest wiele czynników przez które takie zaklucenua mogą być np. Jakikolwiek Transformator przy kablu od Microfon zaklucenua z płyty głównej itd itp. i jak to mogę rozwiązać np.? mam od nowa kartę dźwiękowa włożyć czy coś innego? Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Najpierw trzeba znaleść przyczynę zaczął bum od sprawdzenia czy komputer jest uziemiony. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) m Najpierw trzeba znaleść przyczynę zaczął bum od sprawdzenia czy komputer jest uziemiony. muszę mieć do tego miernik czy są jakieś programy? gdy dotknę mikrofonu szum jest większy, gdy puszcze mniejszy Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Musisz sprawdzić czy masz w gniazdku na "bolcu" uziemienie albo zmostkowane zero. Widzę że pojęcia o tym nie masz więc się za to nie zabieraj Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Musisz sprawdzić czy masz w gniazdku na "bolcu" uziemienie albo zmostkowane zero. Widzę że pojęcia o tym nie masz więc się za to nie zabieraj kontrolką mam dotknąć tego bolca czy jak? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Jeśli neonówką dotkniesz bolca i zaświeci to znaczy, że masz fazę na obudowie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Jeśli neonówką dotkniesz bolca i zaświeci to znaczy, że masz fazę na obudowie i jak to naprawić mniej więcej Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Zawołac elektryka. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Zawołac elektryka. ale to gniazdka rozbierze czy jak ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 ale to gniazdka rozbierze czy jak ? Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Tak. znajomy elektryk mówi że mam różnicówke, ale przyjedzie zobaczyć Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 mam nowe słuchawki sharkon h10 i gdy mam podpięty tylko kabel od nich nie mikrofony to słyszę buczenie, a gdy podepnę już nie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 13 Maja 2018 Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 mam nowego kompa z płytą msi z370 gaming plus gdy podpinam słuchawki w tył mikrofon w nich w końcu nie brzęczy gdy w przedni panel brzęczą i czym to może być spowodowane? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts