Darius_2508 3 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Witam Od kilku dni jestem posiadaczem Huawei P20 i nie umiem ogarnąć kilku tematów. Proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższych kwestii: 1) nieodebrane połączenia i wiadomości sms - gdzie ustawić, aby na ekranie blokady (jedynie po podświetleniu ekranu) widoczne były informacje o nieprzeczytanych smsach i nieodebranych połączeniach? 2) Gdzie wyłączyć powiadamianie o przychodzących mailach w gmailu? 3) gdzie powiększyć zegar na ekranie blokady? 4) jak umieścić informację o alarmach/budzikach na ekranie blokady lub wyciągnąć informację o godzinach alarmów/budzika? Pozdrawiam Darek Cytuj Link to post Share on other sites
kima2 127 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Witam, Posiadam Mate 10 Pro na EMUI 8.0 i wszystkie powiadomienia powinny być domyślnie na ekranie blokady. Nie mam pojęcia dlaczego Tobie się nie wyświetlają. Jeżeli chodzi o powiadomienia gmaila, to wystarczy wejść w ustawienia>aplikacje i powiadomienia>aplikacje>gmail>powiadomienia...no i odznaczyć "zezwalaj na powiadomienia". Nie wydaje mi się żeby była możliwość powiększenia zegarka na ekranie blokady. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Poradziłem sobie z powiadomieniami - konieczne jest stosowanie oryginalnego (pierwotnego) motywu. Można zmienić tapetę i ekran blokady, ale motyw musi być pierwotny. Ale pojawiło się kilka kolejnych pytań: 1) Czy dla karty SIM 1 i SIM 2 można ustawić różne kolory dla lepszego odróżnienia np: kontaktów, smsów, itp ? 2) czy można ustalić skrót np na zablokowanym ekranie - przytrzymanie przycisku głośności i włączy się na latarka, kalkulator, aparat lub inne? 3) czy można zmienić aplikacje na dolnej/wyciąganej z dołu belce na ekranie blokady? 4) czy można ustawić widoczność budzika/alarmu na ekranie blokady (obok zegara) ? Pozdrawiam Darek Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Darius_2508 Cytuj Link to post Share on other sites
zordoniasty32 0 Napisano 12 Marca 2019 Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Mam do Ciebie prośbę czy mógłbyś podać mi jaki ustawiłeś motyw oryginalny bo mam ten sam problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts