grell 0 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam, mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi w internecie. Czy dzięki lepszej karcie graficznej filmy HD (720p lub 1080p) będą wyglądały lepiej? Obecnie mam kartę GeForce 8600GT i przy odtwarzaniu filmów nic mi się nie tnie ani nie mam problemów. Jednak teraz chcę podłączyć kompa do telewizora (przez DVI->HDMI) i zastanawia mnie czy jakość obrazu byłaby lepsza na innej karcie? Czy liczy się tu tylko to aby obraz odtwarzał się płynnie? I jeśli nie mam problemów teraz to czy po podłączeniu do tv mogą się pojawić problemy z płynnością obrazu? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Czy jakość będzie lepsza? Hmm raczej nie, to przekaz cyfrowy, więc nie powinno mieć to znaczenia. Chyba, że potrzebny Ci nowy standard hdmi, wtedy trzeba wziąć coś nowoczesnego. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
grell 0 Napisano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ok, a jeśli chodzi o płynność wyświetlania na zwykłym monitorze a na tv, to może być jakaś różnica? W końcu to chyba większa powierzchnia do obsłużenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Jeśli masz monitor np 24" i tv np 60", a oba obsługują rozdzielczość FHD, to jest to dokładnie takie samo obciążenie dla podsystemu grafiki. Cytuj Link to post Share on other sites
grell 0 Napisano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Właśnie monitor nie ma FHD a telewizor tak. Dzięki za szybką pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Powah 0 Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jakość (poprawność dekodowania) obrazu różni się marginalnie między kartami Nvidia i AMD (Ati) ale różni się... Detale w poniższym linku : http://www.tomshardware.com/reviews/hqv ... ,2844.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts