Skocz do zawartości

Jaka karta graficzna do 1000zł

Recommended Posts

Witam ,jestem posiadaczem karty graficznej kupionej sprzed 3 ,5 roku Gigabyte GeForce 760gtx, 2 gb ramu posiada. Obecnie widzę ,że w nowych grach mam lagi, nie jest wystarczająca ilość VRAM czasami. System ma 8gb ram . Interesuje mnie tylko stajnia Nvidia do 1500 zł optymalnie , ponieważ chcę wymienić ten komponent. Procesor Intel core i5 - 4570 ,   3,2 GHz, dobra nvidia 1060 gtx z 6 gb ramu mnie interesuje, budżet zwiększam o 500zł

Edytowane przez jeffo

W tych pieniądzach to brałbym używaną GTX 970 albo poczekał aż 1060 GB stanieje. Jaki zasilacz?

Thermaltake Smart 80+ 530 W

W tych pieniądzach to brałbym używaną GTX 970 albo poczekał aż 1060 GB stanieje. Jaki zasilacz?

A jaką 1060 z 6 gb polecasz ?

A jaką 1060 z 6 gb polecasz ?

Za cenę ~1000zł niemożliwe jest teraz znaleźć nówkę, a czekać aż stanieje może być miesiąc, albo kilka, więc za ten czas równie dobrze może się już pojawić nowa generacja za oknem. A z używanymi odradzam kupować w dobie koparek bitcoinów, bo to trochę ryzykowne.

A to jaki model zależy od twoich preferencji, czy masz zamiar robić oc, oraz twojej wrażliwości na głośnosć chłodzenia.

Za cenę ~1000zł niemożliwe jest teraz znaleźć nówkę, a czekać aż stanieje może być miesiąc, albo kilka, więc za ten czas równie dobrze może się już pojawić nowa generacja za oknem. A z używanymi odradzam kupować w dobie koparek bitcoinów, bo to trochę ryzykowne.

A to jaki model zależy od twoich preferencji, czy masz zamiar robić oc, oraz twojej wrażliwości na głośnosć chłodzenia.

1500 zł daję ,bez OC ,cicha i szybka 6gb

A z używanymi odradzam kupować w dobie koparek bitcoinów, bo to trochę ryzykowne

Tu akurat zdania są podzielone, niektórzy piszą że karty z profesjonalnej koparki wcale nie zużywają się tak szybko bo mają obniżone napięcia i dobrą wentylację. Z drugiej strony oglądałem ostatnio używany zestaw z r9 290 na pokładzie. Okazało się że jakiś wirus kopał coiny i GPU na 100% leciało non stop. Cewki piszczały tak że nie dało się w pokoju wytrzymać bo głowa bolała. Ale to w zakurzonej budzie i pewnie ze starą pastą bo temp 85-90st. Po moich oględzinach sprzedawca od razu opuścił 200zł :D Także jak używaną to najlepiej osobiście jechać zobaczyć jak pracuje, bo wysyłkowo to faktycznie duże ryzyko że się szrota trafi

https://www.oleole.pl/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192bit.bhtml?from=ceneo&p=1469.00&cr=0&t=20180405-1425

1469zł z darmową wysyłką

Tu akurat zdania są podzielone, niektórzy piszą że karty z profesjonalnej koparki wcale nie zużywają się tak szybko bo mają obniżone napięcia i dobrą wentylację. Z drugiej strony oglądałem ostatnio używany zestaw z r9 290 na pokładzie. Okazało się że jakiś wirus kopał coiny i GPU na 100% leciało non stop. Cewki piszczały tak że nie dało się w pokoju wytrzymać bo głowa bolała. Ale to w zakurzonej budzie i pewnie ze starą pastą bo temp 85-90st. Po moich oględzinach sprzedawca od razu opuścił 200zł :D Także jak używaną to najlepiej osobiście jechać zobaczyć jak pracuje, bo wysyłkowo to faktycznie duże ryzyko że się szrota trafi

https://www.oleole.pl/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192bit.bhtml?from=ceneo&p=1469.00&cr=0&t=20180405-1425

1469zł z darmową wysyłką

Dokładnie taka samą  i w tym sklepie się zainteresowałem przed chwilką.

Dokładnie taka samą  i w tym sklepie się zainteresowałem przed chwilką.

https://www.oleole.pl/karty-graficzne/asus-geforce-gtx-1060-dual-6gb-gddr5-192-bit.bhtml?from=ceneo&p=1592.88&cr=0&t=20180405-1425.....Mam jeszcze taką na uwadze

Zero używek..only New

Ogólnie jak Ci się nie spieszy to wstrzymaj się z wymianą bo może się okazać że za miesiąc albo dwa będą po 1300 chodzić nówki.

Zacytuje coś

- Jaki komputer do 2000zł do grania? 

- Lepiej odłóż 500zł więcej/poczekaj pół roku i będziesz mieć lepszy

Staniec może, nie musi, a równie dobrze może wyjść nowa generacja. Równie dobrze może czekać i czekać i nigdy się nie doczeka, bo zawsze może poczekać na coś lepszego, bo w końcu co jakiś czas starszy sprzęt tanieje i wychodzi nowy lepszy.

Ale to tylko moja opinia.

Zacytuje coś

Staniec może, nie musi, a równie dobrze może wyjść nowa generacja. Równie dobrze może czekać i czekać i nigdy się nie doczeka, bo zawsze może poczekać na coś lepszego, bo w końcu co jakiś czas starszy sprzęt tanieje i wychodzi nowy lepszy.

Ale to tylko moja opinia.

Sam jestem na etapie poszukiwania nowej grafiki, a że mi się nie spieszy, bo przeżyję jakoś granie w niektóre gry na low-mid to myślę że działa na moją korzyść. Bo wydanie nowej generacji plus załamanie rynku kryptowalut wieszczy tylko jedno - obniżkę cen kart z serii 10XX

EDIT: Oczywiście jak ktoś zarabia 15k na miesiąc to nikt mu nie zabroni wymieniać sprzęt co pół roku ale jak ktoś musi liczyć się z każdą złotówką to te parę stów robi sporą różnicę. Dlatego OP powinien zawsze podać budżet w pierwszym poście

Edytowane przez zbiku90