jeffo 0 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam ,jestem posiadaczem karty graficznej kupionej sprzed 3 ,5 roku Gigabyte GeForce 760gtx, 2 gb ramu posiada. Obecnie widzę ,że w nowych grach mam lagi, nie jest wystarczająca ilość VRAM czasami. System ma 8gb ram . Interesuje mnie tylko stajnia Nvidia do 1500 zł optymalnie , ponieważ chcę wymienić ten komponent. Procesor Intel core i5 - 4570 , 3,2 GHz, dobra nvidia 1060 gtx z 6 gb ramu mnie interesuje, budżet zwiększam o 500zł Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez jeffo Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 W tych pieniądzach to brałbym używaną GTX 970 albo poczekał aż 1060 GB stanieje. Jaki zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
jeffo 0 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 W tych pieniądzach to brałbym używaną GTX 970 albo poczekał aż 1060 GB stanieje. Jaki zasilacz? Thermaltake Smart 80+ 530 W W tych pieniądzach to brałbym używaną GTX 970 albo poczekał aż 1060 GB stanieje. Jaki zasilacz? A jaką 1060 z 6 gb polecasz ? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To zależy od ceny, osobiście preferuję karty ASUSa albo MSI Cytuj Link to post Share on other sites
DreamerDream 46 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 A jaką 1060 z 6 gb polecasz ? Za cenę ~1000zł niemożliwe jest teraz znaleźć nówkę, a czekać aż stanieje może być miesiąc, albo kilka, więc za ten czas równie dobrze może się już pojawić nowa generacja za oknem. A z używanymi odradzam kupować w dobie koparek bitcoinów, bo to trochę ryzykowne. A to jaki model zależy od twoich preferencji, czy masz zamiar robić oc, oraz twojej wrażliwości na głośnosć chłodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
jeffo 0 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Za cenę ~1000zł niemożliwe jest teraz znaleźć nówkę, a czekać aż stanieje może być miesiąc, albo kilka, więc za ten czas równie dobrze może się już pojawić nowa generacja za oknem. A z używanymi odradzam kupować w dobie koparek bitcoinów, bo to trochę ryzykowne. A to jaki model zależy od twoich preferencji, czy masz zamiar robić oc, oraz twojej wrażliwości na głośnosć chłodzenia. 1500 zł daję ,bez OC ,cicha i szybka 6gb Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 A z używanymi odradzam kupować w dobie koparek bitcoinów, bo to trochę ryzykowne Tu akurat zdania są podzielone, niektórzy piszą że karty z profesjonalnej koparki wcale nie zużywają się tak szybko bo mają obniżone napięcia i dobrą wentylację. Z drugiej strony oglądałem ostatnio używany zestaw z r9 290 na pokładzie. Okazało się że jakiś wirus kopał coiny i GPU na 100% leciało non stop. Cewki piszczały tak że nie dało się w pokoju wytrzymać bo głowa bolała. Ale to w zakurzonej budzie i pewnie ze starą pastą bo temp 85-90st. Po moich oględzinach sprzedawca od razu opuścił 200zł Także jak używaną to najlepiej osobiście jechać zobaczyć jak pracuje, bo wysyłkowo to faktycznie duże ryzyko że się szrota trafi https://www.oleole.pl/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192bit.bhtml?from=ceneo&p=1469.00&cr=0&t=20180405-1425 1469zł z darmową wysyłką Cytuj Link to post Share on other sites
jeffo 0 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Tu akurat zdania są podzielone, niektórzy piszą że karty z profesjonalnej koparki wcale nie zużywają się tak szybko bo mają obniżone napięcia i dobrą wentylację. Z drugiej strony oglądałem ostatnio używany zestaw z r9 290 na pokładzie. Okazało się że jakiś wirus kopał coiny i GPU na 100% leciało non stop. Cewki piszczały tak że nie dało się w pokoju wytrzymać bo głowa bolała. Ale to w zakurzonej budzie i pewnie ze starą pastą bo temp 85-90st. Po moich oględzinach sprzedawca od razu opuścił 200zł Także jak używaną to najlepiej osobiście jechać zobaczyć jak pracuje, bo wysyłkowo to faktycznie duże ryzyko że się szrota trafi https://www.oleole.pl/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192bit.bhtml?from=ceneo&p=1469.00&cr=0&t=20180405-1425 1469zł z darmową wysyłką Dokładnie taka samą i w tym sklepie się zainteresowałem przed chwilką. Dokładnie taka samą i w tym sklepie się zainteresowałem przed chwilką. https://www.oleole.pl/karty-graficzne/asus-geforce-gtx-1060-dual-6gb-gddr5-192-bit.bhtml?from=ceneo&p=1592.88&cr=0&t=20180405-1425.....Mam jeszcze taką na uwadze W tych pieniądzach to brałbym używaną GTX 970 albo poczekał aż 1060 GB stanieje. Jaki zasilacz? Zero używek..only New Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 https://www.oleole.p...05-1425.....Mam jeszcze taką na uwadze Jednak wolałbym stówę w kieszeni zostawić a ten Gigabyte ma dobre oceny też. Ogólnie jak Ci się nie spieszy to wstrzymaj się z wymianą bo może się okazać że za miesiąc albo dwa będą po 1300 chodzić nówki. Cytuj Link to post Share on other sites
DreamerDream 46 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ogólnie jak Ci się nie spieszy to wstrzymaj się z wymianą bo może się okazać że za miesiąc albo dwa będą po 1300 chodzić nówki. Zacytuje coś - Jaki komputer do 2000zł do grania? - Lepiej odłóż 500zł więcej/poczekaj pół roku i będziesz mieć lepszy Staniec może, nie musi, a równie dobrze może wyjść nowa generacja. Równie dobrze może czekać i czekać i nigdy się nie doczeka, bo zawsze może poczekać na coś lepszego, bo w końcu co jakiś czas starszy sprzęt tanieje i wychodzi nowy lepszy. Ale to tylko moja opinia. Cytuj Link to post Share on other sites
jeffo 0 Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Zaistee dokonałem wyboru....https://www.komputronik.pl/product/332379/gigabyte-geforce-gtx-1060-oc-6gb-gddr5.html Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Zacytuje coś Staniec może, nie musi, a równie dobrze może wyjść nowa generacja. Równie dobrze może czekać i czekać i nigdy się nie doczeka, bo zawsze może poczekać na coś lepszego, bo w końcu co jakiś czas starszy sprzęt tanieje i wychodzi nowy lepszy. Ale to tylko moja opinia. Sam jestem na etapie poszukiwania nowej grafiki, a że mi się nie spieszy, bo przeżyję jakoś granie w niektóre gry na low-mid to myślę że działa na moją korzyść. Bo wydanie nowej generacji plus załamanie rynku kryptowalut wieszczy tylko jedno - obniżkę cen kart z serii 10XX EDIT: Oczywiście jak ktoś zarabia 15k na miesiąc to nikt mu nie zabroni wymieniać sprzęt co pół roku ale jak ktoś musi liczyć się z każdą złotówką to te parę stów robi sporą różnicę. Dlatego OP powinien zawsze podać budżet w pierwszym poście Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez zbiku90 Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Jaką masz obudowę? Tego Windforca można dostać za 1400zł http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=73545 Do czegoś cichszego trzeba dopłacić ~100zł, Palit Jetstream/MSI Gaming. Fakt faktem, że nie zaszkodzi jeszcze trochę poczekać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts