Xcmer 0 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Cześć, poszukuję jakiegoś dobrego monitora do 1000zl, głównie do gier z pc i konsoli oraz gier moba. Używać też go będę do oglądania Netflixa. Mierzę w coś około 24 cali, o matrycy chyba IPS jak TN. Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Do filmów LG 29UM59-P . Matryca matowa, IPS, 29 cali. Do gier można by się było zastanowić jednak nad matryca TN mp. model G-Master G2530HSU Black Hawk. FHD z czasem reakcji 1ms. a dodatkowy plus to wsparcie AMD FreeSync. Cytuj Link to post Share on other sites
Xcmer 0 Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Chciałbym coś max do 27 cali, z matrycą IPS jednak, wolę dobre kolory i kąty widzenia niż niższy czas reakcji. Szukam czegoś uniwersalnego, do niedawna używałem AOC i2369vm który poleciał na gwarancję i dostałem w zamian AOC I2475PXQU, który okazał się gorszy pod względem podświetlenia i kątów widzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
xernos2 53 Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) W tym budżecie można dostać U2417H, mam go pół roku i praktycznie spełnił moje wymagania, które też miały na celu znalezienie monitora do wszystkiego z trochę lepszym odwzorowaniem kolorów bez przesadnego blb - jedyny minus tego modelu to to że Dell stosuje dwie rożne matryce w tym modelu ... Tu masz recenzje: https://pcmonitors.info/reviews/dell-u2417h-u2417ha/ http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2417h.htm PS. Sam też miałem i2369vm na biurku i gdyby nie wyciorkowce i próba wyczyszczenia matrycy pewnie by stał dalej na miejscu obecnego monitora - jakość obrazu na nowym jest porównywalna do tego co miałem na pierwszym AOC'u. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez xernos2 Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Poza tym możesz tez sprawdzić Dell P2717H: 27 cali, IPS, powłoka matowa. Czas reakcji to 6ms.Dobrej klasy IPS, atrakcyjna stylistyka a duży plus to obsługiwany standard VESA co sprawia że można do zamontować. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts