Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, mam problem, ponieważ komputer ma straszne spadki fps w grach, czasem jak gram w gry to mam przez 10s czarny ekran, temperatury są dobre. Z tego co widze to podczas spadków fps spada uzycie karty z 99% do np 60%

Podzespoły :

MSI GTX 980 G1 GAMING

I5 8600k

ASRock Z370 PRO4

DDR 4 8gb 3200mhz

Cooler Master GX 750W

Witam.

Zaproponuję odinstalowanie sterowników, wejście w tryb awaryjny i użycie programów DDU i FreeRegistry Cleaner lub opcji czyszczenia rejestru z kombajnu CCleaner.

Po wymaganym restarcie wystarczy zainstalować najnowsze sterowniki ale bez programu GeForce Expirence.

Jeśli reinstalacja sterowników nie pomoże zostanie jeszcze sprawdzenie czy płyta główna ma wgrany ostatni BIOS.

Oczywiscie system ma wgrane wszystkie aktualizacje?

W ostateczności gdyby próby rozwiązania problemów przez oprogramowanie zawiodły, będzie opcja sprawdzenia działania karty graficznej na innym komputerze.

Pozdrawiam.

Nigdy nie wiadomo, osobiście jak nic się nie dzieje raczej nie aktualizuje firmware/BIOS do sprzętu, ale jak coś nie tak trzeba sprawdzić wszystkie opcje, jak tą z reinstalacją sterowników bez expirence przez którego potrafią być różne problemy.

Kiedyś gdy wchodziły karty z GPU Maxwell było nieco problemów z stabilnym dzianiem tych kart, i aktualizacja BIOS do płyty głównej zazwyczaj pomagała.

• Popieram 1

Dzień dobry

Masz w win 10 opcję napraw komputer? Jeśli nie tryb awaryjny i  sprawdź to, a ja na marginesie proponuję zainstalować

Glary (narzędziowy) htpp:\\www.glarysoft.com.

Odinstaluj drivery od karty graficznej  i za pomocą Glary pobierz nowe.

Ja proponuję odinstalowanie driverów od karty graficznej.W Glary  jest opcja menadzer sterowników, który

sprawdza i aktualizuje wszystkie drivery oraz oczyszcza system i rejestr, także go defragmentuje.

Edytowane przez Maciej21