Skocz do zawartości

Smartfon do 900 PLN z ekranem minimum 5,5" (nowy lub używany)

Recommended Posts

Witam, byłem szcześliwym posiadaczem Moto X Style (flagowiec moto, jedyny jego problem to tragiczny screenONtime - 2,5h), niestety po upadku na bieznie został wystrzelony jak rakietka w sylwestra, więc szukam czegoś nowego. Interesują mnie zarówno smartfony nowe jak i używane.

Myślałem nad S6 Edge+,  (zwykly s7 edge chyba za mocno poza budzetem) ale nie wiem czy chce dać 850 PLN (albo i 900 bo tyle kosztuje używany) za telefon który nie ma microSD.

Może Xiaomi Mi A1? Note 4? Będą lepsze od tego samsunga? Zależy mi na czasie działania na baterii oraz ekranie o przekatnej minimum 5,5" - tak jak w moim niedoszłym następcy Falcona Heavy :D

Edytowane przez WindRider

Redmi maja dobre baterie, ale to seria budżetowa, zazwyczaj słabe zdjęcia.

Nie chcesz przepłacać to obczaj LeEco Cool 1 lub LeRee Le 3 , Bateria 4000mAh, dobra kamera i bardzo wydajny (antutu 90.000+)

Telefon ma solidną budowę i ma najlepszy na rynku stosunek jakości do ceny.

LeRee Le 3 LTE B20 3/32GB Dual Camera 13MP (ulepszony Cool 1) za 405złotych
Cena 119.89$ https://goo.gl/Rf9p3c

LeEco Cool 1 3/32GB za 382 złote
Cena 111$ https://goo.gl/52mtNo
Recenzja:

Od grudnia posiadam Redmi Note 4 w wersji ze snapdragonem 4/64GB, dałem za niego ok. 800zł. Przyznam że zdjęcia mogłyby być lepsze ale bateria to bajka, 2-3 dni w zależności od użytkowania i ok. 12-13h SOT. Ekran 5,5" full HD, ogólnie mogę go polecić tylko najlepiej kupić z oficjalnej dystrybucji żeby problemów z gwarancją nie było.

Jeżeli najbardziej zależy Ci na żywotności baterii oraz płynności działania to z dwójki Xiaomi Mi A1 oraz Xiaomi Redmi Note 4 lepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie ten drugi w wariancie 4/64. Dobry wyświetlacz, świetne podzespoły, jakość dźwięku, wykonanie na plus, jakość dźwięku ok. Aparat wypada średnio, w porównaniu do Mi A1, za to smartfon ma potężną baterię, która w połączeniu z raczej mało łakomym Snapem 625 zapewni Ci spokojną głowę w kwestii baterii. W budżecie mieścisz się spokojnie, sferis czy apolla świecą na ceneo tym produktem poniżej 750 zł.

Może coś "nowszego"? Np. Redmi 5 Plus, jakość fotek lepsza niż w poprzednikach, również ogromna bateria, Gorilla Glass. Ekran spory, 5,99... ale skoro lubisz duże...  :D 

Jeśli zakup w Chinach Ci nie przeszkadza to świetne sprzęty produkuje też LeEco, choć nad softem mogliby popracować.

Edytowane przez RustyCole

Redmi 5 plus nie ma znów wyrażnie lepszych zdjęć od A1.  Ale wygląd przemawia za 5 Plus. Taki LeEco Cool 1 za niecałe 400 złotych robi zdjęcia nie gorsze od Redmi 5 Plus.

Ogólnie telefony Xiaomi nie maja dobrych aparatów. Seria Redmi to dobra bateria i niezła obudowa, w środku tanie części.

Tak jak kolega wcześniej, patrz na LeEco, tu masz wiele porównań do Xiaomi  i opinie o LeEco od polskich użytkowników. Może to ci pomoże w wyborze.