bartek4334 0 Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na forum chociaż nie raz było dla mnie pomocne. Stoją teraz przed wyborem nowego smartfona. Proszę doświadczonych, bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze budżet: ok. 1400-1600zł gdzie zamierzasz dokonać zakupu: Najprawdopodobniej na wolnym rynku typu sieci sklepów lub allegro nowy czy używany: interesuje mnie tylko nowy telefon preferowany rozmiar wyświetlacza: nie mniej jak 5" preferowany system mobilny: Android do czego będziesz używać urządzenia: Smartfon do normalnego użytkowania. Kilka lekkich aplikacji, raz na kiedyś jakieś zdjęcia, internet, e-mail itd. najważniejsze wymagania: zależy mi przede wszystkim, żeby był to dosyć wytrzymały telefon ze względu na pracę jaką wykonuję. Czyli z tego co się orientuję to raczej z metalową obudową. W miarę dobry aparat, względnie sprawny w poruszaniu się po necie i nic więcej nie potrzebuję. Oczywiście jeśli będzie trzymał dłużej na baterii to się nie pogniewam oraz miał jakieś fajne dodatki, ale nie jest to dla mnie priorytetem Osobiście zastanawiam się nad A5 2017, Honor 9 lub LG G6. Teraz liczę na podpowiedzi ze strony ludzi bardziej doświadczonych Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 G6 z tych co podałeś i wgl w tym budżecie będzie ok Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4334 0 Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Czyli rozumiem, że spełnia moje podstawowe oczekiwania i jest najlepszym wyborem z tej trójki ? A jakby dorzucił tutaj Galaxy S7 ? Czekam na wypowiedzi innych Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 g6 , mi6, s7, p10 z tego bym wybierał. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Za 1800 (o ile promocja jeszcze jest dostępna) masz zeszłorocznego flagowca. Z oficjalnej dystrybucji. http://allegro.pl/sony-xperia-xz1-dual-sim-srebrny-i7024188495.html https://scentre.pl/shop/product/show?produkt=telefon_xperia_xz1_gorące_srebro Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez MiK Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4334 0 Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Za 1800 (o ile promocja jeszcze jest dostępna) masz zeszłorocznego flagowca. Z oficjalnej dystrybucji. http://allegro.pl/sony-xperia-xz1-dual-sim-srebrny-i7024188495.html https://scentre.pl/shop/product/show?produkt=telefon_xperia_xz1_gorące_srebro Wybacz, nie hejtuj, ale Sony odpada Tak po prostu i nie podoba mi się Tak samo jak nie przekonam się do Xiaomi Czekam panowie nadal na podpowiedzi Jak na razi G6 wygrywa, ale zastanawiam się nad innymi również Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykDud 2 Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Z tych które podałeś poszedłbym w honora, LG jakoś do mnie nie przemawia. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek4334 0 Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Do mnie firma jako LG też nie, ale sugerujac się testami, recenzjami i opinią łudzi to jest to tel warty zainteresowania, a co jeszcze za Nim przemawia to jego wytrzymala obudowa gdzie o Honor tego nie można powiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
Rust Cohle 71 Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 LG G6 bardzo solidny smartfon, nawet certyfikat militarny ma, więc dla Ciebie jak znalazł W tańszych chińskich markach nie ma co tego szukać, cięzko nawet czasem o Gorilla Glass, więc uważam że to będzie najlepszy wybór. Pozostałe wymagania również spokojnie spełni. Jest też kilka smartfonów wartych uwagi, ale są już powyżej 2 lat na rynku, wydając tyle kasy lepiej w coś nowszego zainwestować. Cytuj Link to post Share on other sites
mortimer89 28 Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Z wymienionych przez Ciebie smartfonów najbardziej poleciłbym G6, również po dodaniu do listy S7 - jest po prostu najbardziej wyważonym smartfonem na swojej półce, świetnie wykonanym. Smartfon idealnie leży w dłoni, pomimo dużego wyświetlacza ma bardzo dobrze zagospodarowaną przestrzeń nie będzie więc dla Ciebie nieporęcznym i nie powinien wypadać z dłoni w biegu. Wyświetlacz, aparat, podzespoły, audio - wszystko na satysfakcjonującym poziomie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts