Skocz do zawartości

Smartfon za ok. 1400-1600zł

Recommended Posts

Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na forum chociaż nie raz było dla mnie pomocne. Stoją teraz przed wyborem nowego smartfona. Proszę doświadczonych, bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze :) 

• budżet: ok. 1400-1600zł
  • gdzie zamierzasz dokonać zakupu: Najprawdopodobniej na wolnym rynku typu sieci sklepów lub allegro
  • nowy czy używany: interesuje mnie tylko nowy telefon
  • preferowany rozmiar wyświetlacza: nie mniej jak 5"
  • preferowany system mobilny: Android
  • do czego będziesz używać urządzenia: Smartfon do normalnego użytkowania. Kilka lekkich aplikacji, raz na kiedyś jakieś zdjęcia, internet, e-mail itd.
  • najważniejsze wymagania: zależy mi przede wszystkim, żeby był to dosyć wytrzymały telefon ze względu na pracę jaką wykonuję. Czyli z tego co się orientuję to raczej z metalową obudową. W miarę dobry aparat, względnie sprawny w poruszaniu się po necie i nic więcej nie potrzebuję. Oczywiście jeśli będzie trzymał dłużej na baterii to się nie pogniewam :) oraz miał jakieś fajne dodatki, ale nie jest to dla mnie priorytetem :) 

Osobiście zastanawiam się nad A5 2017, Honor 9 lub LG G6.

Teraz liczę na podpowiedzi ze strony ludzi bardziej doświadczonych :) 

Pozdrawiam :) 

Za 1800 (o ile promocja jeszcze jest dostępna) masz zeszłorocznego flagowca. 

Z oficjalnej dystrybucji.

http://allegro.pl/sony-xperia-xz1-dual-sim-srebrny-i7024188495.html

https://scentre.pl/shop/product/show?produkt=telefon_xperia_xz1_gorące_srebro

Wybacz, nie hejtuj, ale Sony odpada :) Tak po prostu i nie podoba mi się :) 

Tak samo jak nie przekonam się do Xiaomi :) 

Czekam panowie nadal na podpowiedzi :) Jak na razi G6 wygrywa, ale zastanawiam się nad innymi również :) 

LG G6 bardzo solidny smartfon, nawet certyfikat militarny ma, więc dla Ciebie jak znalazł ;) W tańszych chińskich markach nie ma co tego szukać, cięzko nawet czasem o Gorilla Glass, więc uważam że to będzie najlepszy wybór. Pozostałe wymagania również spokojnie spełni.

Jest też kilka smartfonów wartych uwagi, ale są już powyżej 2 lat na rynku, wydając tyle kasy lepiej w coś nowszego zainwestować.

Z wymienionych przez Ciebie smartfonów najbardziej poleciłbym G6, również po dodaniu do listy S7 - jest po prostu najbardziej wyważonym smartfonem na swojej półce, świetnie wykonanym. Smartfon idealnie leży w dłoni, pomimo dużego wyświetlacza ma bardzo dobrze zagospodarowaną przestrzeń nie będzie więc dla Ciebie nieporęcznym i nie powinien wypadać z dłoni w biegu. Wyświetlacz, aparat, podzespoły, audio - wszystko na satysfakcjonującym poziomie.