igli88 1 Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Hej, Mam taki problem bo nie wiem co wybrać: SJCAM SJ6 czy SJ5000X. Tak, widziałem filmy, widziałem te wszystkie porównania ale w głównej mierze były one robione na nieaktualnym firware. Chcę zmienić swoją starą kamerkę na nową i wybór padł na SJCAM bo posiadam obecnie i jestem MEGA ZADOWOLONY. Jak dla mnie przewaga SJ6 to zewnętrzny mikrofon. No chyba, że da się go podpiąć do SJ5000X też. Może ktoś ma/miał te kamery i miał możliwość obcowania z nimi? Ktoś może powiedzieć coś konkretnego co powinienem wybrać? Cytuj Link to post Share on other sites
roman106 124 Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Mam SJ5000X, mikrofonu tam nie podepniesz. Z kamery jestem bardzo zadowolony. Jednak SJ6 ma kilka fajnych dodatków: gwint 1/4" bezpośrednio w obudowie, przydatny monitorek z przodu. Cytuj Link to post Share on other sites
igli88 1 Napisano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 No ale dalej nie wiem. Mi się wydaje, że obraz w SJ5000X jest nie porównywalnie lepszy, a przede wszystkim bardziej ostry, no chyba, że aktualizacja oprogramowania to zmieniła. Cytuj Link to post Share on other sites
roman106 124 Napisano 29 Marca 2018 Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Zgadzam się. Kiedy wybierałem kamerkę i porównywałem obrazy, ten z SJ5000X bardziej mi się podobał. Cytuj Link to post Share on other sites
igli88 1 Napisano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 I stąd mój problem z wyborem bo czy wybrać możliwość podłączenia zewnętrzego mikrofonu i możliwość posiadania małego ekranika kosztem jakości nagrań. Do tego podobno stabilizacja obrazu też jest gorsza w stosunku do SJ5000X Cytuj Link to post Share on other sites
roman106 124 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 I tutaj już sam musisz zdecydować. Cytuj Link to post Share on other sites
KarolR102 2 Napisano 31 Marca 2018 Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Ja z kamerek sportowych wolałbym chyba Xblitz Move 4K. Jest dosyć nowa i jeszcze nie bardzo znana ale nagrywa naprawdę pieknie. Jest do niej naprawdę masa akcesoriów no i pasuje wymiarowo do akcesoriów od innych popularnych kamerek sportowych. No i plusem jest możliwość nagrywania 120FPS w FHD. Można robić fajne slow-mo w montażu Cytuj Link to post Share on other sites
igli88 1 Napisano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Ja z kamerek sportowych wolałbym chyba Xblitz Move 4K. Jest dosyć nowa i jeszcze nie bardzo znana ale nagrywa naprawdę pieknie. Jest do niej naprawdę masa akcesoriów no i pasuje wymiarowo do akcesoriów od innych popularnych kamerek sportowych. No i plusem jest możliwość nagrywania 120FPS w FHD. Można robić fajne slow-mo w montażuA jak z podłączeniem akcesorów np. zewnętrznego mikrofonu? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Kapczi 0 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Podpinam się pod pytanie, ale chce dodać czy kamerka x8.1 Sirius Lamax to dobra opcja? Jak czytam to jest to nowsza kamera niż 5000x. Ma też sporo napakowanego w sobie... Problem w tym że nie ma testu porównawczego obu tych kamer. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts