darekeonline 0 Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witam, od dłuższego czasu siedzę w internecie (nie dosłownie) szukając jakie były by temperatury wyżej wymienionego procesora przy taktowani po OC @ 4,5 GHZ. Będę posiadał MSI P67-C45 czyli idealną płytę główną pod takie OC. Teraz kłopot jest jaki wentylator najlepiej zakupić. Myślałem nad scythe mugen 2 rev.B za 159 zł, ale również przeczytałem, że można za 115 zł kupić SilentiumPC Fortis, a temp. tego są o 3-4 C większe. Czy opłaca się kupować, któryś z ów wymienionych wentylatorów, czy może proponujecie coś tańszego/wydajniejszego. Chcę by procesor w stresie nie przekraczał 70 stopni Celsjusza. A więc w skrócie: Procesor 4.5 GHZ + dobra temp. Tani dobrze chłodzący wentylator Stabilność. Ps. jeżeli jest taka opcja moglibyście mi podać jaką stabilną temp. można wykręcić na wentylatorze który mi polecacie + ograniczenie OC w płycie głównej. Z góry wielkie dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Cześć Jeżeli możesz to oczywiście kup Mugena II rev.B - im wydajniejszy tym lepiej dla procesora. Pomyśl jeszcze nad Zalmanem CNPS10X. Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Popieram przedmówcę - bierz Mugen'a. Do 4,5 GHz Fortis może być za słaby (w upały na pewno będzie). Do niego Zalman STG-2 i Enermax UCTB12 Cytuj Link to post Share on other sites
facescout 0 Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Ja postawiłem na Therlmalrighta Archona : 5,0GHz 70st max w stresie OCCT. Więcej (scereeny) na tym wątku : viewtopic.php?f=41&t=27230&p=374453#p374453 Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Enermaxy mają za słabe ciśnienie na schładzacze. W tej chwili tylko Silverstone AP chyba spełnia odpowiednie warunki. No i oczywiście Magma. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Enermaxy mają za słabe ciśnienie na schładzacze.U kumpla na Fortisie daje radę (temp. były takie same jak z założonym SS od Mugen'a 2) Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 W tej chwili tylko Silverstone AP chyba spełnia odpowiednie warunki. niee, ale jako jedyny ma ukierunkowany strumień powietrza, co jest niewątpliwą zaletą przy radiatorach bez shrowd'ów, no i jest naprawdę cichy przy swojej wydajności Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts