Martion 16 Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Cześć, Kupiłem konsolę i chcę ją podłączyć do monitora (Asusa PG278Q). Niestety monitor posiada 1 złącze DisplayPort. Dowiedziałem się że prawdopodobnie potrzebna będzie aktywna przejściówka. Dodatkowo przydał by się switch żeby nie męczyć się z odpinaniem i przypinaniem drugiego kabla. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
czorcik696 39 Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Sam sobie odpowiedziałeś. Do DP -> HDMI wystarczy tania przejściówka, w drugą stronę potrzebny jest adapter aktywny z zewnętrznym zasilaniem. Przynajmniej taki mi kiedyś wpadł w łapki. Baby we wsi gadają, że istnieje też taki adapter https://www.amazon.com/VisionTek-HDMI-DisplayPort-Active-Cable/dp/B0157RW3X2 i nie trzeba mu zasilania z gniazdka. Edytowane 21 Marca 2018 przez czorcik696 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts