cooger 2074 Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Uważajcie co kupujecie W zeszłym tygodniu wylicytowałem na znanym portalu aukcyjnym płytę MSI 6163PRO. Według opisu w 100% sprawną. Obrazek z oględzin gdy do mnie dotarła: W sumie ok. 10 sztuk do wymiany. Tym razem sprzedawca poczuwał się do odpowiedzialności i zwrócił połowę wartości (zakup + przesyłka). Jednak z tym różnie bywa. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Sprzedawca twierdził: 100% sprawna i o ten fakt chodzi. Jak mam kupić coś uszkodzonego to z pełną świadomością a nie że kupuję jako sprawna a jest uszkodzone. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Ten sam problem zdarza się ze starymi zasilaczami, nawet markowymi. Po zakupie warto zaglądnąć do środka przed pierwszym włączeniem komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 I to według Ciebie jest powód żeby ewidentnie uszkodzony sprzęt sprzedawać jako sprawny? A co do kondesatorów - mierzyłem wiele kilkunastoletnich kondensatorów i zdziwiłbyś się, że wiele z nich trzyma parametry, w tym ESR. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts