Dunio333 7 Napisano 10 Marca 2018 Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Witam. Potrzebuję klawiatury przede wszystkim do gier. Nie znam się czy ma być mechaniczna czy jaka, ale w tej cenie polecają już mechaniczne. Z tym że chciałbym, żeby nie była zbyt głośna. Podświetlenie fajnie by było jakby miała i z panelem numerycznym. Z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
saviny 0 Napisano 10 Marca 2018 Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Witam. Potrzebuję klawiatury przede wszystkim do gier. Nie znam się czy ma być mechaniczna czy jaka, ale w tej cenie polecają już mechaniczne. Z tym że chciałbym, żeby nie była zbyt głośna. Podświetlenie fajnie by było jakby miała i z panelem numerycznym. Z góry dziękuję. Nie uważam że konieczna jest klawiatura mechaniczna, jeśli dużo piszesz przy swoim komputerze to tak , ale do gier nie jest koniecznością, Fakt już zaczynają się klawiatury mechaniczne... czy dobre ?... nie zawsze. W tej cenie dostaniesz zazwyczaj naprawdę fajne membranówki. A z mechanicznymi trzeba trochę się nadal naszukać. Napewno chcesz unikać w mechanicznyhc klawiaturach przełączników "Blue" , ponieważ są głośne , podobnie z "Red". Te przełączniki które wchodzą w gre to "Brown" i "Black" są najcichsze spośród wszystkich przełączników mechanicznych . Niestety te ciche cenowo zaczynają się od 200pln . Więc jest to trudna sytuacja . Moim zdaniem dobra membranówka. Jaka? Oczywiście jest więcej rozwiązań, ale zrobiłem to na szybko. Kilka przykładów: Najpierw mechaniczne (Brown): Sharkoon Skiller MECH SGK2 Brown Kailhmechaniczna (optyczna): A4 Tech BLOODY B800 membranówki: Rampage Slayer Genesis RHOD 400 Natec Genesis RX66 (polecam korzystałem) A4 Tech Bloody B318 (polecam korzystałem) A4 Tech Bloody B418 (polecam korzystałem) Razer DeathStalker Essential 2014 (nie polecam korzystałem , ale różni ludzie sobie chwalą) Cytuj Link to post Share on other sites
FightMaker 76 Napisano 11 Marca 2018 Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 (edytowane) Napewno chcesz unikać w mechanicznyhc klawiaturach przełączników "Blue" , ponieważ są głośne , podobnie z "Red". Te przełączniki które wchodzą w gre to "Brown" i "Black Przełączniki czerwone (Red) są cichsze od Brownów. Najcichsze z mechaników byłoby coś na Cherry MX Silent Clear, ale nie w tej cenie, bo to już wydatek rzędu 500zł+. Możesz szukać czegoś na Kailh Red np https://www.morele.net/klawiatura-gigabyte-force-k85-kailh-red-886906/ https://www.morele.net/klawiatura-sharkoon-skiller-mech-sgk3-rgb-kailh-red-us-layout-4044951019922-1603590/ Ewentualnie na Outemu Red, ale ich czerwone przełączniki są trochę gorsze od Kailh. Edytowane 11 Marca 2018 przez FightMaker Cytuj Link to post Share on other sites
BooB123 0 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Jak możesz to dołóż do 280 zł i kup sharkoon skiller mech sgk3. Ma podświetlenie RGB, metalową ramę. Do wyboru masz niebieskie, czerwone lub brązowe kailh'e. Niebieskie nie są wcale takie głośne. W porównaniu do razer green i Cherry Mx są ciche. Głośniejsze może się okazać odbijanie do końca niż samo klikanie. Guzek w niebieskich jak i brązowych jest prawie nie wykrywalny. Chodzą bardziej liniowo w porównaniu do Cherry. Osobiście preferuje blue że względu na klik, Cytuj Link to post Share on other sites
bozydar.ciemiaczko 28 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Do 200 z mechanicznym to najlepiej Thor 300 - jakościowo (switche, budowa itd.) bardzo przyzwoita, z podświetleniem plus cena w okolicach 170 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts