Skocz do zawartości

[ok.4.000 zł] Laptop do wszystkiego +Photoshop

Recommended Posts

Witam wszystkich.
Po sprzedaży mocnego PC (przemeblowanie w mieszkaniu) przymierzam się do zakupu laptopa. Jestem zacofany co jest na dzień dzisiejszy idealne, a zwłaszcza na co postawić związku z tym bardzo liczę na Waszą pomoc.
Do grania kupie konsole Xboxa lub PS4 (pracuje po 12h i nie zawsze mam czas na granie, a jak jest to zazwyczaj FIFA 18) ,ale z jednej strony chciałbym mieć mocną grafiką, ale nie wiem czy to w ogóle ma sens...?

Do czego...
Laptopa potrzebuje przede wszystkim do przeglądania internetu, oglądania filmów - Netflix - TV, Office, Photoshop, może jakieś gry, ale nie koniecznie (Fifa 18, Pillars of Eternity)

Oczekiwania...
Matryca, przede wszystkim b.dobra matryca FHD - IPS - 15,6 nie więcej 
Procesor, w stacjonarce zawsze miałem i7... i5 pewnie by starczył, ale może lepiej dopłacić do i7 i mieć zapas do Photoshopa i innych rzeczy w przyszłości? Nie ukrywam do ludzi cierpliwych nie należę i muszę mieć konfort użytkowania. Laptop do użytku w domu w 90% , 10% to wyjazdy i praca.
Grfika tu liczę na wasze zdania i opinie...
Dyski, HDD 1TB i SSD - musi być ale jeśli mam mieć jakąś lipę to dokupię oddzielnie tylko proszę o propozycje !
Windows musi być tylko ORYGINALNY http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif
Klawiatura podświetlana i najlepiej numeryczna

Moje propozycje...
Moją uwagę bardzo przyciągną Acer Aspire 7, Asprire V Nitro oraz Dell 7577 z i7 7700HQ
Acery ogólnie bardzo mi się podobają i mają naprawdę fajną matryce.
Della niestety nie widziałem na półce sklepowej był inny model 7567 wygląd już bardziej gamingowy... Obstawiam że 7577 będzie podobny. Słabo wygląda w nim tylko wyginająca się matryca na lewo i prawo nom ale myśle że walczyć z nim nie będę http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif Laptopy patrzyłem dziś w sieciówce ME i przy rozmowie z Panwem bardzo polecał mi Della ze względu na to że nie traci się GW. gdy bede chciał wymienić dysk , ramy itp. A Serwis to jeden z najlepszych - czy to faktycznie prawda?

Finalnie...
Laptopy o których pisałem są w okolicach 4-5 tyś, fajne tylko czy faktycznie jest sens wydawania tyle kasy? Wydajność i komfort użytkowania musi być bo mnie szlak trafi ;p
Mam 4 ,5 tyś. tylko czy ąz tyle muszę wydawać... 
Najchętniej unikną bym wyglądu Gaimingowego bo jeszcze będę słuchał glęgotania żony.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.