Teglo 0 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam, dwa dni temu zakupiłem laptopa HP Omen 15-ce0xx, w pierwszy dzień było wszystko okej, dzisiaj po godzince grania zauważyłem dwie niepokojące mnie rzeczy Pierwsza to gdy włączę ciemny obraz to w czterech narożnikach widać bardzo mocne żółto-białe podświetlenie, oraz druga sprawa to prawdopodobnie dysk, chodzi o jego trzeszczenie/piszczenie, nie jest jakieś bardzo głośne ale wyraźnie je słychać i zaczyna trochę irytować w cichych pomieszczeniach.. Niżej zamieszczam zdjęcie laptopa z tym podświetleniem Są to normalne rzeczy czy może oddać laptopa na gwarancję? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 No nie chciałbym mieć takich efektów w nowo zakupionym sprzęcie. Reklamacja! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Teglo 0 Napisano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Wyczytałem, że w matowych matrycach IPS coś takiego jest normalne, u jednych backlight jest słabszy a u innych mocniejszy, to prawda czy lepiej dmuchać na zimno i po weekendzie go oddać? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie helganin 2 Napisano 3 Marca 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Na tych matrycach to raczej norma. Mam w domu Acera z takim samym "efektem" mi by bardzo przeszkadzało ale dziewczynie to nie przeszkadza. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts