Fisk13 0 Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Witam, z góry przepraszam za ewentualne pomylenie zakladek, jestem tu nowy.Oto mój problem:Zakupiłem sobie nowy komputer, wszystko zapowiadało sie cacy i nawet tak jest bo fps sięgają powyzej ..60, jednak jest w tym wszystkim kłopot. W grze GTA 5 niewazne jak bardzo bym nie obnizyl bądz nie zwiekszyl renderowanego obrazu to i tak "ostrosc: skupia sie na postaci i na kilkanascie metrow przed nią.. dalsza czesc mapy jest rozmazana a szczegolnie swiatla.Podobna sytuacja ma miejsce w Far Cry Primal, tutaj również problem z dystansem... niedaleko mnie Textury są Low a blizej mnie są Quality... drzewa w niedalekiej odleglosci sa niewyrazne i rozmazane... Co moze byc przyczyną? Mój sprzęt;Zasilacz firmy Corsair (450W)GTX 1050 Ti /4GB OCIntel Core I5 7400/ 4 rdzenie 4 watkiRam 8GB/ 2400 MhzSterowniki/najnowsze z dnia 26 lutego /391.01/Windows 10 (64 bit)Dodam ze dopiero po kilku godzinach grania zauwazylem problem, ustawienie karty graficznej na "pełną wydajnosc" (ma ona tryb oszczędny) nic nie ulega zmianie, ostrosc wciąz skupia sie na srodku (na postaci), swiatła wciaz rozmazane. W razie potrzeby postaram sie o screen, dodam ze gram w rozdzielczosci 720p. Edytowane 1 Marca 2018 przez Fisk13 Cytuj Link to post Share on other sites
miltek 0 Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Nie masz czasem po prostu włączonego deph of field ? Ewentualnie pogrzeb w LOD Cytuj Link to post Share on other sites
Fisk13 0 Napisano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Nie masz czasem po prostu włączonego deph of field ? Ewentualnie pogrzeb w LOD Jestem troszke zielony w Tych sprawach, wiesz mniej wiecej gdzie to zrobić? W grze mam wylaczony ten efekt... nic nie pomaga Edytowane 1 Marca 2018 przez Fisk13 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts