Skocz do zawartości

Komputer do gier (2700-3200zł) w najmniejszym sensownym rozmiarze

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez kajtek.,

Recommended Posts

Hej,

Zgłaszam się z dość nietypowym problemem, ponieważ chciałbym zakupić nowy sprzęt (głównie do gier), jednak nie posiadam miejsca dla typowego rozwiązania, jakim jest ustawienie wszystkiego na / pod biurku / biurkiem. W związku z tym chciałbym jak najmniejszą skrzyneczkę, którą mógłbym postawić pod telewizorem (który będzie służył jako wyświetlacz || telewizor zamontowany na ścianie) lub w miejscu totalnie nie rzucającym się w oczy.

Chodzi o to, żebym mógł korzystać z tego na łóżku umiejscowionym naprzeciwko telewizora. Być może jest to mało wygodne i trochę głupie, ale jednak taniej wyjdzie mi kupno dobrego PC niż "laptopa do gier" na chwile obecną.

Proszę również o polecenie godnych uwagi peryferiów, czyli ergonomiczna klawiatur i  mysz ( najlepiej bezprzewodowe ) do kwoty 200zł - 300zł ( to już po za budżetem na skrzyneczkę ).

Rozważam też zakup konsoli, ale nie grałem nigdy na nich, więc nie jestem przekonany.

Zastosowanie komputera : Nowe gry
    Maksymalna kwota : 2700-3200zł
    Kiedy zamierzam kupić komputer? : Kwiecień / Maj
    Których części potrzebuję : Skrzynka bez dysków i napędu DVD
    Czy będę podkręcać sprzęt? : Obojętne
    Rozdzielczość mojego monitora i model : 32" FullHD, 2 letni telewizor LG, mogę sprawdzić model jak będę w domu
    Specjalne wymagania : Możliwie najmniejszy rozmiar skrzyneczki przy zapewnieniu optymalnej wentylacji podzespołów
    Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : SSD GOODRAM 240GB Iridium PRO
    Własna propozycja zestawu : i3 / i5 z 8 gen lub Ryzen, GTX 1050TI
    Inne : Bardzo mile widziane są niskie temperatury i cisza podczas pracy tego sprzętu, wc odpada

Edytowane przez florenek
  • Rozwiązanie

Tak mniej więcej jakby Ci to odpowiadało wymiarowo ? Taki brutus Q20 by pasował ?

Rozważam też zakup konsoli, ale nie grałem nigdy na nich, więc nie jestem przekonany.

O ile mowa o symulatorach to ok spokojnie sobie poradzisz. Przy strzelankach zwariujesz grając na padzie ale z czasem może ogarniesz. 

• Popieram 1