YorickG 0 Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Zauważyłem dziwną rzecz.. ukonczyłem instalacje Visty .. dysk formatowany.. podłaczyłem moj dysk zewnętrzny WD MyBook 500GB .. i inagle w koszu Visty pojawił sie folder.. ze scieżką do MyBooka(??).. z plikami ktore kiedyś kasowałem.. jeszcze w xp.. czy wynika z tego ze pliki pomimo kasowania gdzies zostaja tylko zaznaczone jako usuniete?? Cos takiego chyba na Macach jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Generalnie to właśnie na tym polega zwykłe systemowe usuwanie plików - klastry zajmowane przez dane, które usuwasz są odnajdowane i zaznaczane jako wolne do zapisu - w rzeczywistości nie tracisz żadnych danych. Jeśli jakieś nowe dane zostaną zapisane na fizycznym miejscu tych usuniętych, to zastąpią materiał zapisany wcześniej na tych klastrach i dane przepadną Cytuj Link to post Share on other sites
YorickG 0 Napisano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 dzieki za odpowiedz.. ale mam rozumiec ze akurat te klastry ktore mialem zaznaczone jako wolne a nie fizycznie nadpisane... pojawily sie w systemowym koszu .. jak jakis podglad? Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Jezeli miales wlaczona opcje 'Przywracanie Systemu' na wszystkich dyskach to winda zaklada ukryty katalog gdszie zapisuje informacje o dokonywanych zmianach w zawartosci dysku. Mozliwe ze Vista przenosi takie rzeczy do kosza dajac userowi mozliwosc decyzji czx chce takie dane usunac. pozdr Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Te dyski mają opcję Auto-Backup. Możliwe, że właśnie w ten sposób współpracuje to z Vistą. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts